9.3 C
Purmerend
zaterdag 1 april 2023
HomeHart van de RegioPurmerendse Marcel en Shelley maken indrukwekkende ijsduik (foto's)

Purmerendse Marcel en Shelley maken indrukwekkende ijsduik (foto’s)

Purmerend/Vinkeveen – Marcel en Shelley zijn sinds een aantal jaar fervent “technical cave divers”. Hoewel ze al bijzondere ervaringen hebben meegemaakt, zoals het duiken in een bergmeer op 2350 meter hoogte, hadden ze vandaag een speciale persoonlijke primeur. Ze doken 35 minuten lang onder het ijs en maakten prachtige foto’s van hun avontuur.

Het tweetal mocht zich vanmorgen bij de Scuba Academie opmaken voor deze bijzondere duik. “De techniek is een beetje hetzelfde als grotduiken”, vertelt Marcel. “Je hebt een overhead omdat het ijs boven je zit, je kunt er niet zomaar uit. Je volgt een lijn of je legt deze zelf uit vanaf de bijt, de plek waar je begon.”

Hoewel het duo jaren lange ervaring heeft in het duiken in grotten, was het voor het eerst dat ze onder het ijs doken. “Er ligt niet vaak ijs, dus voor ons was dit voor het eerst. De temperatuur van het water is rond de 2 graden, als je net onder het ijs duikt, ligt het rond de 0 graden. Voorbereiding is belangrijk. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een dubbele kraan te gebruiken. Mocht er eentje bevriezen, dan kun je deze dichtdraaien en met de 2e automaat alsnog veilig naar de uitgang komen”.

Het duiken onder het ijs is een geweldige ervaring. Natuurlijk vanwege het ijs, maar ook vanwege de luchtbellen die prachtige vormen maken. Ook het blauwe ijs was spectaculair. Dat is het kraakheldere ijs dat mede door de blauwe lucht mooi oplicht. Van bovenaf zou je het zwart ijs noemen.

Bekijk hier een klein deel van de fotoreportage:


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.3 °
95 %
0.5kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °
wo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.