Regionaal

Deen verkoopt alle winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt

Regionaal – Deen Supermarkten verkoopt in 2021 al haar 80 winkels aan de formules Albert Heijn, Vomar en Dekamarkt. Dit heeft de supermarktketen vanmorgen om 09:00 uur bekend gemaakt aan het personeel.

39 winkels zullen de Albert Heijn-formule krijgen, 22 winkels komen in handen van de Vomar Voordeelmarkt. De overige 19 winkels worden een Dekamarkt. Ook de webshop van de Deen zal verdwijnen. Tevens worden de distributiecentra verkocht.

“Om voorop te blijven lopen in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zal de komende jaren aanzienlijke inspanningen vergen”, aldus de directie van Deen. “Vooruitkijkend zou de supermarktketen flink moeten investeren in de mechanisatie van logistiek en e-commerce. De omvang van de benodigde investeringen heeft er toe geleid dat de familie in nauw overleg met de directie heeft besloten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen”.

Bekijk hier de verklaring door Algemeen directeur Leendert van Eck namens de familie Deen:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

  1. Als dat maar goed gaat…..
    Wie kent deze nog: A&P, C1000, Golff, Konmar, MeerMarkt, Super de Boer, Végé, ViVo, EmTé en Jac Hermans? Niet alle overnames/fusies zijn een succes geworden.
    Door overnames blijven er steeds minder verschillende supermarkten in Nederland over.
    Alleen de grote lijken te overleven.
    En daarmee kunnen de groten bijv. makkelijk de prijzen naar hun hand zetten: concurrentie is er dan nog weinig.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: