Regionaal

Huren sociale sector dit jaar niet verhoogd

Regionaal – De huren van woningen in de sociale sector – met een huur tot 752 euro – worden dit jaar bevroren in verband met de coronacrisis. Het demissionaire kabinet komt hiermee tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer en voert hiermee een motie uit van de SP.

Het betekent dat de huren van deze woningen per 1 juli niet mogen worden verhoogd. De kosten hiervoor schat de minister in op 200 miljoen euro structureel. Hoe het kabinet dat gaat betalen, wordt nog uitgezocht.

Diverse partijen in de Tweede Kamer willen echter wel dat de woningcorporaties hier niet voor opdraaien. Het ziet ernaar uit dat er een Kamermeerderheid is om deze 200 miljoen euro te bekostigen uit de reserves voor de Baangerelateerde Investeringskorting.

De Eerste Kamer had vorig jaar al aangedrongen op een bevriezing van de huur in 2020. Ollongren weigerde dat toen.

Lees hier de kamerbrief.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Het is eenieder gegund.
    Ook mensen met een koopwoning, alleen krijgen die dit jaar te maken met hogere OZB eigen woning en waterschapsbelasting e.d. , omdat de woningwaarde fiks is gestegen (waar je geen z*k aan hebt zo lang dat geld in stenen zit).
    Neen, dat “verdien” je niet terug met de HRA, omdat ook daar de woningwaarde een component is.
    Tsja, ook iemand met een koopwoning is een meevaller gegund….

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: