Regionaal

A7 bij knooppunt Zaandam gevaarlijkste stuk snelweg van Nederland

Zaandam – De laatste kilometer van de A7 van Purmerend richting Amsterdam is het stuk snelweg waar het afgelopen jaar de meeste ongelukken gebeurden.

Dat blijkt uit data van Stichting Incident Management Nederland (SIMN). Het doorgaand verkeer moet op het knooppunt een afslag nemen, iets wat vrij zeldzaam is. Automobilisten vanuit Purmerend komen meteen na die afslag in een scherpe bocht naar links terecht. In die bocht geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Wie harder rijdt, loopt het risico om uit de bocht te vliegen. Het afgelopen jaar gebeurde dat 43 keer.

Nieuw wegdek

Nadat het stuk snelweg in 2013 ook al de discutabele eer had om met 44 ongevallen hoog op de ranglijst te staan, werd het wegdek een jaar later vernieuwd. Daarna ging het een paar jaar beter. Zo gebeurden er in 2017 slechts acht incidenten. Sinds 2018 neemt het aantal ongelukken op het knooppunt echter weer toe. 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.