6.3 C
Purmerend
zaterdag 20 april 2024
HomeRegionaalA7 bij knooppunt Zaandam gevaarlijkste stuk snelweg van Nederland

A7 bij knooppunt Zaandam gevaarlijkste stuk snelweg van Nederland

Zaandam – De laatste kilometer van de A7 van Purmerend richting Amsterdam is het stuk snelweg waar het afgelopen jaar de meeste ongelukken gebeurden.

Dat blijkt uit data van Stichting Incident Management Nederland (SIMN). Het doorgaand verkeer moet op het knooppunt een afslag nemen, iets wat vrij zeldzaam is. Automobilisten vanuit Purmerend komen meteen na die afslag in een scherpe bocht naar links terecht. In die bocht geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Wie harder rijdt, loopt het risico om uit de bocht te vliegen. Het afgelopen jaar gebeurde dat 43 keer.

Nieuw wegdek

Nadat het stuk snelweg in 2013 ook al de discutabele eer had om met 44 ongevallen hoog op de ranglijst te staan, werd het wegdek een jaar later vernieuwd. Daarna ging het een paar jaar beter. Zo gebeurden er in 2017 slechts acht incidenten. Sinds 2018 neemt het aantal ongelukken op het knooppunt echter weer toe. 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,875FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.3 ° C
7 °
5.6 °
78 %
4kmh
99 %
za
8 °
zo
10 °
ma
9 °
di
9 °
wo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.