Purmerend

Praat mee over de plannen voor het stationsgebied

Purmerend – Op 22, 23 en 24 maart organiseert de gemeente een drietal online bijeenkomsten over het stationsgebied. Dit hele gebied, vanaf de Gorslaan tot aan het spoor, gaat er de komende jaren anders uitzien. Hoe precies? Daarover wil de gemeente graag met inwoners van gedachten wisselen.

Richting 2040 wil de gemeente minimaal 10.000 woningen toevoegen. Een deel daarvan is gepland in het stationsgebied. Daar liggen mooie kansen voor wonen, werken, recreatie en voorzieningen. Door niet alleen woningen te bouwen, maar ook het station beter te benutten, voorzieningen te ontwikkelen en meer en andere ruimte te bieden aan ondernemers, kan het stationsgebied uitgroeien tot veel meer dan een nieuwe woon-werkbuurt.

Nieuwe ideeën

De afgelopen jaren heeft de gemeente met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen vorm gegeven aan de plannen. Er wordt nu gewerkt aan een plan voor hoe dit gebied er in grote lijnen uit kan komen te zien. Daarover wil de gemeente graag met de inwoners in gesprek aan de hand van een aantal onderdelen. Vanwege de coronamaatregelen zijn de bijeenkomsten online. Wethouder Thijs Kroese roept alle inwoners op om zich aan te melden.

“De afgelopen jaren hebben we al heel veel opgehaald. We willen graag laten zien hoe we die bijdragen hebben verwerkt. Dat levert vast weer nieuwe ideeën en inzichten op en daar ben ik erg benieuwd naar. Samen maken we de stad.”

De sessies zijn op:

  • 22 maart 19.30-21.30 uur
  • 23 maart 19.30-21.30 uur
  • 24 maart 16.00-18.00 uur

Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op www.purmerend.nl/stationsgebied


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.