11.4 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
HomePurmerendDijklander Ziekenhuis deelt trots met spandoeken

Dijklander Ziekenhuis deelt trots met spandoeken

Purmerend – Zo’n jaar geleden werd de eerste coronapatiënt binnengebracht in het Dijklander Ziekenhuis. In eerste instantie draaide alles om dit nieuwe virus, dat vroeg om nieuwe werkvormen, hoge inzet en veel onzekerheid. De reguliere zorg kwam grotendeels stil te liggen. Vol goede moed gingen zorgmedewerkers aan de slag. Gelukkig was er volop waardering van het publiek, in de vorm van spandoeken, kaartjes, traktaties en applaus.

Nu een jaar verder is corona er nog steeds. Met het verschil dat nu ook de reguliere zorg zoveel als mogelijk door moet blijven gaan. “Dat vraagt veel van onze zorgverleners,” zegt Ymke Fokma, lid van de raad van bestuur. “Vanaf oktober 2020 zien we het aantal coronapatiënten weer toenemen, en de laatste weken neemt daarmee de druk op de zorg toe. Er zijn niet voldoende bedden en verpleegkundigen beschikbaar om alle patiënten die zich bij ons melden de zorg te kunnen bieden die zij nodig hebben. Dit betekent dat sommige patiënten langer moeten wachten en dat we coronapatiënten moeten overplaatsen naar ziekenhuizen elders in het land, waar wel een bed vrij is.”

Waanzinnige prestatie

“Deze week staan wij stil bij de waanzinnige prestatie van al die zorgmedewerkers. Om die reden, en omdat de buitenwereld het nauwelijks meer doet, hangen we vandaag een spandoek op.” ‘Trots op onze Dijklanders’, prijkt er op de gevels van de ziekenhuizen in Purmerend en Hoorn. “Om hen een hart onder de riem te steken,” besluit Fokma. “We houden moed. En blijven kijken naar die stip op de horizon.”


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.4 ° C
12.2 °
10.5 °
94 %
1.3kmh
100 %
vr
11 °
za
9 °
zo
8 °
ma
7 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.