Regionaal

Rutte: “maatregelen verlengd, avondklok een uur korter”

Regionaal – Vanavond was er wederom een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. De premier gaf aan dat de maatregelen worden verlengd. Rutte noemde het verstandig om de avondklok een uur te verlaten naar 22:00 uur in verband met de zomertijd die eraan komt. Het uur eraf maakt dat de maatregel minder impact heeft, zei Rutte. “Maar wij denken dat-ie nog wel effectief is.”

Premier Rutte zegt dat het R-getal en de bezetting in de ziekenhuizen op dit moment niet toelaten dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Ze blijven voorlopig gelden tot 20 april.

Het vervolg kan twee kanten op, schetste Rutte. “Het kan nodig blijken dat er nog strengere maatregelen nodig zijn. Maar als de cijfers meevallen, kunnen ook de versoepelingen naar voren worden gehaald”. De premier doelde daarmee op het openen van de terrassen en (deels) het hoger onderwijs.

“Ik wil vandaag een paar dingen zeggen tegen de ondernemers en hun medewerkers, die veel teleurstellingen te verwerken krijgen”, zei premier Rutte. “We stoppen niet van de ene op de andere dag met de steunpakketten.” Hij zei verder dat betrokken ministers werken aan een plan om bedrijven verder te helpen door de crisis heen en daarna een goede start te maken”.

De premier waarschuwde onder meer dat er steeds minder goed handen worden gewassen en dat mensen de anderhalve meter maatregelen steeds minder naleven. Hij gaf wel aan dat het menselijk is. “We hebben dat eerder gedaan, we hebben de derde golf voor ons uit weten te schuiven.”

Volgens minister De Jonge (Volksgezondheid) is het voor studenten in het hoger onderwijs vanaf 26 april weer mogelijk om één dag per week fysiek onderwijs te krijgen. Dat moet dan wel met behulp van toegangs- en zelftesten, aldus De Jonge.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.