7.7 C
Purmerend
woensdag 1 februari 2023
HomeRegionaalRutte: "maatregelen verlengd, avondklok een uur korter"

Rutte: “maatregelen verlengd, avondklok een uur korter”

Regionaal – Vanavond was er wederom een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. De premier gaf aan dat de maatregelen worden verlengd. Rutte noemde het verstandig om de avondklok een uur te verlaten naar 22:00 uur in verband met de zomertijd die eraan komt. Het uur eraf maakt dat de maatregel minder impact heeft, zei Rutte. “Maar wij denken dat-ie nog wel effectief is.”

Premier Rutte zegt dat het R-getal en de bezetting in de ziekenhuizen op dit moment niet toelaten dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Ze blijven voorlopig gelden tot 20 april.

Het vervolg kan twee kanten op, schetste Rutte. “Het kan nodig blijken dat er nog strengere maatregelen nodig zijn. Maar als de cijfers meevallen, kunnen ook de versoepelingen naar voren worden gehaald”. De premier doelde daarmee op het openen van de terrassen en (deels) het hoger onderwijs.

“Ik wil vandaag een paar dingen zeggen tegen de ondernemers en hun medewerkers, die veel teleurstellingen te verwerken krijgen”, zei premier Rutte. “We stoppen niet van de ene op de andere dag met de steunpakketten.” Hij zei verder dat betrokken ministers werken aan een plan om bedrijven verder te helpen door de crisis heen en daarna een goede start te maken”.

De premier waarschuwde onder meer dat er steeds minder goed handen worden gewassen en dat mensen de anderhalve meter maatregelen steeds minder naleven. Hij gaf wel aan dat het menselijk is. “We hebben dat eerder gedaan, we hebben de derde golf voor ons uit weten te schuiven.”

Volgens minister De Jonge (Volksgezondheid) is het voor studenten in het hoger onderwijs vanaf 26 april weer mogelijk om één dag per week fysiek onderwijs te krijgen. Dat moet dan wel met behulp van toegangs- en zelftesten, aldus De Jonge.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,205FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.7 ° C
8 °
7.2 °
83 %
3.6kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
10 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.