12.1 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomeBeemsterBurgemeesters Bijl en Heerschop onthullen nieuw logo gemeente

Burgemeesters Bijl en Heerschop onthullen nieuw logo gemeente

Purmerend – Vanmorgen onthulden Burgemeesters Don Bijl (Purmerend) en Karen Heerschop het nieuwe logo van de gemeente. Inwoners van Purmerend en Beemster konden de afgelopen periode hun stem uitbrengen op 3 verschillende logo’s.

In totaal werden er ruim 7000 stemmen uitgebracht. Na aftrek van dubbele stemmers en mensen die niet woonachtig zijn binnen Beemster of Purmerend, bleven er een kleine 6000 stemmen over. In beide gemeenten ging het grootste deel van de stemmen naar het logo met de koe.

“Het logo omvat veel meer dan alleen een koe. Het is opgebouwd uit een wapenschild. Een open ketting symboliseert de verbondenheid tussen onze twee gemeenten. Samen vormt het een koe, wat natuurlijk symbool staat voor de veemarkten, die belangrijk zijn voor onze regio. De kleuren staan voor het land en water”, zo legt Heerschop uit.

“De vorm van de letters van Purmerend staan symbool voor de verkaveling van de Beemster”, zo verklaart Bijl. “Het is een uniek logo, dat niet lijkt op het logo van welke stad dan ook. Een logo vol met symboliek”.

Het logo zal na de fusie tussen Beemster en Purmerend vanaf 1 januari 2022 worden gevoerd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11.1 °
72 %
0.9kmh
100 %
wo
11 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.