BeemsterPurmerend

Burgemeesters Bijl en Heerschop onthullen nieuw logo gemeente

Purmerend – Vanmorgen onthulden Burgemeesters Don Bijl (Purmerend) en Karen Heerschop het nieuwe logo van de gemeente. Inwoners van Purmerend en Beemster konden de afgelopen periode hun stem uitbrengen op 3 verschillende logo’s.

In totaal werden er ruim 7000 stemmen uitgebracht. Na aftrek van dubbele stemmers en mensen die niet woonachtig zijn binnen Beemster of Purmerend, bleven er een kleine 6000 stemmen over. In beide gemeenten ging het grootste deel van de stemmen naar het logo met de koe.

“Het logo omvat veel meer dan alleen een koe. Het is opgebouwd uit een wapenschild. Een open ketting symboliseert de verbondenheid tussen onze twee gemeenten. Samen vormt het een koe, wat natuurlijk symbool staat voor de veemarkten, die belangrijk zijn voor onze regio. De kleuren staan voor het land en water”, zo legt Heerschop uit.

“De vorm van de letters van Purmerend staan symbool voor de verkaveling van de Beemster”, zo verklaart Bijl. “Het is een uniek logo, dat niet lijkt op het logo van welke stad dan ook. Een logo vol met symboliek”.

Het logo zal na de fusie tussen Beemster en Purmerend vanaf 1 januari 2022 worden gevoerd.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.