11.1 C
Purmerend
woensdag 22 maart 2023
HomePurmerendGegevens van vier gedupeerde Purmerenders gelekt door datadiefstal bij GGD

Gegevens van vier gedupeerde Purmerenders gelekt door datadiefstal bij GGD

Purmerend – Eind januari werd bekend dat er uit de landelijke GGD-systemen persoonsgegevens waren gestolen. Medewerkers van het landelijke coronatestteam worden ervan verdacht dat ze tegen betaling persoonsgegevens hadden gekopieerd uit het computersysteem van de GGD en die tegen betaling aanboden op internet.

Er werden zes verdachten aangehouden in de zaak en de landelijke GGD heeft actie ondernomen om misbruik van de gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Bij deze verdachten zijn screenshots aangetroffen met gegevens zoals naam, adres, woonplaats, e-mailadres en Burgerservicenummer (BSN).

Wethouder Rotgans maakte vandaag bekend dat het 4 gedupeerden voor Purmerend betreft. De politie heeft de namen van de gedupeerden vrijgegeven en de gedupeerden hebben vervolgens op vrijdag 19 maart 2021 een brief ontvangen van GGD Nederland waarin zij op de hoogte worden gesteld van het feit dat hun gegevens zijn gestolen. De brief bevat, naast excuses, informatie, een verwijzing naar de website van GGD Nederland waar vragen en antwoorden te vinden zijn en een telefoonnummer waar mensen naar toe kunnen bellen met vragen of zorgen.

GGD Nederland heeft direct diverse maatregelen genomen om verder misbruik van gegevens te voorkomen.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.1 ° C
12.2 °
10 °
94 %
0.9kmh
100 %
do
13 °
vr
12 °
za
11 °
zo
6 °
ma
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.