Purmerend

Gegevens van vier gedupeerde Purmerenders gelekt door datadiefstal bij GGD

Purmerend – Eind januari werd bekend dat er uit de landelijke GGD-systemen persoonsgegevens waren gestolen. Medewerkers van het landelijke coronatestteam worden ervan verdacht dat ze tegen betaling persoonsgegevens hadden gekopieerd uit het computersysteem van de GGD en die tegen betaling aanboden op internet.

Er werden zes verdachten aangehouden in de zaak en de landelijke GGD heeft actie ondernomen om misbruik van de gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Bij deze verdachten zijn screenshots aangetroffen met gegevens zoals naam, adres, woonplaats, e-mailadres en Burgerservicenummer (BSN).

Wethouder Rotgans maakte vandaag bekend dat het 4 gedupeerden voor Purmerend betreft. De politie heeft de namen van de gedupeerden vrijgegeven en de gedupeerden hebben vervolgens op vrijdag 19 maart 2021 een brief ontvangen van GGD Nederland waarin zij op de hoogte worden gesteld van het feit dat hun gegevens zijn gestolen. De brief bevat, naast excuses, informatie, een verwijzing naar de website van GGD Nederland waar vragen en antwoorden te vinden zijn en een telefoonnummer waar mensen naar toe kunnen bellen met vragen of zorgen.

GGD Nederland heeft direct diverse maatregelen genomen om verder misbruik van gegevens te voorkomen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.