Purmerend

Kinderdagverblijf De Bereboot voelt zich genoodzaakt te sluiten na meerdere coronabesmettingen

Purmerend – Sinds vorige week donderdag zien ze op kinderdagverblijf De Bereboot een toename van het aantal besmette medewerkers. Dit heeft de Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) doen besluiten vorige week vrijdag twee groepen te sluiten. Afgelopen zondag is besloten nog een groep te sluiten. Vanaf vandaag, maandag 29 maart, zijn er wederom meldingen van positief geteste medewerkers waardoor de stichting genoodzaakt was om de gehele locatie in het Leeghwaterpark te sluiten om verdere besmettingen onder kinderen, medewerkers en ouders te voorkomen.

Corine Laurant, bestuurder Stichting Kinderopvang Purmerend, heeft vanmorgen het besluit tot sluiting genomen. Laurant: “Ik betreur het ten zeerste dat ik dit besluit heb moeten nemen, maar ik sta achter dit besluit vanwege mijn verantwoordelijkheid voor de gezondheid en veiligheid van kinderen, medewerkers en ouders. De pandemie van het coronavirus overkomt ons en vraagt het uiterste van ouders en medewerkers. Ik vertrouw erop dat we met deze maatregel verdere besmettingen op de locatie en in de privésfeer van medewerkers en ouders voorkomen.”

Dit besluit is genomen na zorgvuldig overleg met GGD Zaanstreek-Waterland. Kinderdagverblijf De Bereboot blijft uit voorzorg met ingang van morgen, dinsdag 30 maart, tot en met tweede paasdag, maandag 5 april, gesloten. Alle betrokken ouders en verzorgers zijn hierover geïnformeerd.

Vergoeding

SKOP zal het verschil tussen het door hun gerekende uurtarief en het maximum uurtarief voor de kinderopvangtoeslag vergoeden aan de ouders/verzorgers voor de duur dat de locatie gesloten is.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.