8.3 C
Purmerend
zondag 2 april 2023
HomePurmerendKinderdagverblijf De Bereboot voelt zich genoodzaakt te sluiten na meerdere coronabesmettingen

Kinderdagverblijf De Bereboot voelt zich genoodzaakt te sluiten na meerdere coronabesmettingen

Purmerend – Sinds vorige week donderdag zien ze op kinderdagverblijf De Bereboot een toename van het aantal besmette medewerkers. Dit heeft de Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) doen besluiten vorige week vrijdag twee groepen te sluiten. Afgelopen zondag is besloten nog een groep te sluiten. Vanaf vandaag, maandag 29 maart, zijn er wederom meldingen van positief geteste medewerkers waardoor de stichting genoodzaakt was om de gehele locatie in het Leeghwaterpark te sluiten om verdere besmettingen onder kinderen, medewerkers en ouders te voorkomen.

Corine Laurant, bestuurder Stichting Kinderopvang Purmerend, heeft vanmorgen het besluit tot sluiting genomen. Laurant: “Ik betreur het ten zeerste dat ik dit besluit heb moeten nemen, maar ik sta achter dit besluit vanwege mijn verantwoordelijkheid voor de gezondheid en veiligheid van kinderen, medewerkers en ouders. De pandemie van het coronavirus overkomt ons en vraagt het uiterste van ouders en medewerkers. Ik vertrouw erop dat we met deze maatregel verdere besmettingen op de locatie en in de privésfeer van medewerkers en ouders voorkomen.”

Dit besluit is genomen na zorgvuldig overleg met GGD Zaanstreek-Waterland. Kinderdagverblijf De Bereboot blijft uit voorzorg met ingang van morgen, dinsdag 30 maart, tot en met tweede paasdag, maandag 5 april, gesloten. Alle betrokken ouders en verzorgers zijn hierover geïnformeerd.

Vergoeding

SKOP zal het verschil tussen het door hun gerekende uurtarief en het maximum uurtarief voor de kinderopvangtoeslag vergoeden aan de ouders/verzorgers voor de duur dat de locatie gesloten is.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
8.3 ° C
10.6 °
7 °
70 %
2.7kmh
21 %
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °
wo
9 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.