16.5 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomePurmerend20 jaar Multi-IJs "een begrip in Purmerend en ver daarbuiten"

20 jaar Multi-IJs “een begrip in Purmerend en ver daarbuiten”

Purmerend – Wat 20 jaar geleden begon als een ijssalon in het middengedeelte van het toen nog Willem Eggertcentrum genoemde winkelcentrum, is nu uitgegroeid tot een begrip voor ijs in Purmerend. Multi-IJs heeft inmiddels drie vestigingen. Aan de Koestraat, in het Eggert Winkelcentrum en een vestiging in Landsmeer.

Michel Prinsen heeft de zaak samen met zijn vrouw in die 20 jaar met bloed, zweet en tranen opgebouwd. “20 jaar geleden had ik nog geen bolletje geschept en namen wij de sprong in het diepe. Nadat mijn contract niet werd verlengd in het bedrijfsleven nam ik de zaak en recepten over van Piccolo. Vandaar uit hebben we de recepten zelf omgebouwd en nieuwe smaken toegevoegd. We hadden een baby van 8 maanden en de hypotheek moest betaald worden. Dat was keihard werken. Ik had maar één doel. Een begrip worden in de wereld van het ijs.” Dat dit inmiddels gelukt is, is te zien aan de prachtige zaak in het Eggert Winkelcentrum en in Landsmeer. “Je moet jezelf steeds prikkelen dus door beurzen af te gaan en contact te leggen met ijsmakers uit de hele wereld – en daar van te leren – hebben we echt een geweldig assortiment ijs voor de consument.”

Vestiging in het Eggert Winkelcentrum – Purmerend

Vroeger werd het ijs in de winkel gedraaid maar inmiddels heeft Michel een eigen ‘ijslaboratorium” op de Baanstee waaruit de zaken in Purmerend en Landsmeer worden bedient. “In het ijslaboratorium ontwikkelen we ook nieuwe smaken. Zo blijven wij onszelf verbeteren en innoveren. IJs maken is toch een soort van topsport.”, zegt Michel. “Vanuit het laboratorium wordt er ook aan horeca, winkels en bakkerijen geleverd. Samen met andere ondernemers worden in het ijslaboratorium nieuwe smaken bedacht. “Zo hebben we net een pizza ijsje ontwikkeld met een pizza maker uit Purmerend. Binnenkort gaan we aan de gang met BBQ ijs.”

18 jaar geleden kwam ik met de ijskarren zodat we ons ijs op locatie konden leveren. De eerste ijskar kwam uit Sicilië. “Deze staan nu bij grote evenementen, op verjaardagen van bekende Nederlanders en bij grote tv-shows.” Inmiddels kan er ook ijs thuisbezorgd worden in de regio van Purmerend en Landsmeer. “Dit gaat via ijsbezorglijn.nl waar je je keuze kan maken en de tijd van het bezorgen kan opgegeven. Dit is een eigen winkel aan het worden.”

Vestiging in Landsmeer

Inmiddels staan Michel zijn zoon en schoondochter ook in de zaak en hebben Michel en zijn vrouw voor de toekomst nog grotere plannen. “Een grotere winkel in de binnenstad waar echt alles wat met ijs te maken heeft verkrijgbaar is. Wanneer dat gaat lukken weet ik nog niet maar we kijken er wel naar.” Michel weet dat zelfs mensen speciaal naar hem toe komen. “Laats was er nog een echtpaar uit Breda. Die grotere winkel moet echt wereldpubliek trekken.”

Voor de twintigste verjaardag van Multi-IJs heeft Michel een actie in het leven geroepen. Via de ijsbezorglijn.nl kan je met de code: regio20 twintig procent korting krijgen op het ijs wat je besteld. “Dan hoef je niet naar ons te komen. Gewoon lekker ijs bij je thuis.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.5 ° C
17.8 °
14.4 °
71 %
4.9kmh
100 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.