7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomeRegionaalHet is zover! Grote Corona-versoepelingen bekend gemaakt!

Het is zover! Grote Corona-versoepelingen bekend gemaakt!

Regionaal – Eindelijk is het zover. Den-Haag heeft zojuist bekend gemaakt dat er een flink aantal corona-versoepelingen per 28 april zullen worden doorgevoerd.

Eerder leken de terrassen al per 21 april te mogen openen. Toen bleek dat de eerder uitgelekte datum nog net te vroeg kwam, leverde dat frustratie op bij een groot deel van de Nederlanders. Maar nu lijkt het er toch echt van te gaan komen. Rutte en De Jonge kondigden -hoewel de druk op de ziekenhuizen onverminderd hoog blijft- zojuist een breed pakket van versoepelende maatregelingen af.

Zonder risico’s gaat het niet, maar de risico’s moeten wel verantwoord zijn. Het besluit van vandaag is spannend. -Rutte-

Lees hier de belangrijkste versoepelingen:

Avondklok

Met ingang van woensdag 28 april zal de avondklok worden afgeschaft. Dat betekent dat er geen beperkende maatregelen meer zullen gelden tussen 22:00 en 04:30 uur.

Horeca

De terrassen van de horeca mogen per 28 april weer openen tussen 12:00 en 18:00 uur. Wel gelden er op de terrassen nog bepaalde beperkende voorwaarden. Een terras mag per ondernemer plaats bieden aan maximaal 50 personen, met een checkgesprek, registratie en reservering (mag ook ter plekke gebeuren). Aan een tafel mag maximaal één huishouden zitten of twee personen afkomstig uit verschillende huishoudens.

We kunnen ons geen grote missers permitteren. De basisregels blijven belangrijk. -Rutte-

Winkels

Alle winkels mogen weer open vanaf 28 april zonder afspraak. De niet-essentiële winkels moeten om 20:00 uur weer hun deuren sluiten. Wel geldt er een beperking. Per 25 vierkante meter mag er maar 1 klant tegelijk in een vestiging aanwezig zijn in de grote warenhuizen. Essentiële winkels mogen hun reguliere openingstijden hanteren. Bij alle winkels geldt altijd de 1.5 meter regel.

Bezoek

Voor het bezoek thuis wordt er een maximum ingesteld van 2 personen per dag.

Het vraagt iets van ons iedereen. De waarheid is, het land kan niet ineens helemaal van het slot, we moeten keuzes maken. – Rutte

Markten

Voor markten geldt geen restrictie in het aanbod, mits de 1.5 meter regel kan worden gewaarborgd.

Begrafenissen

Bij begrafenissen wordt het aantal genodigden verruimd van 50 naar 100 bezoekers.

Theorie-examens en hoger onderwijs

Beide vormen van onderwijs mogen weer open. Voor het hoger onderwijs in iedergeval 1 dag per week. De 1.5 meter regel zal waar mogelijk blijven gehandhaafd. Voor het hoger onderwijs gaan de versoepelende maatregelen in vanaf 26 april.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
7 ° C
9.4 °
5.6 °
78 %
9.4kmh
67 %
wo
7 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.