8.2 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
Home112Purmerender (20) aangehouden op verdenking van meerdere vormen van fraude

Purmerender (20) aangehouden op verdenking van meerdere vormen van fraude

Noord-Holland – In een uitgebreid onderzoek naar fraude met betaalproducten, heeft de politie Noord-Holland op dinsdag 20 april een 20-jarige man uit Purmerend in Amsterdam aangehouden. Tijdens het onderzoek naar deze vorm van fraude, kwam de recherche erachter dat de Purmerender zich waarschijnlijk ook bezighield met identiteitsfraude, Marktplaatsfraude, sollicitatie-phishingfraude, chantage/afpersing, computervredebreuk en diefstal met geweld.

De zaak kwam vorig jaar oktober aan het rollen toen de politie voor een andere zaak in de woning van de verdachte was. Per toeval stuitten politieagenten op allerlei poststukken en bankpassen die niet op de naam van de Purmerender stonden. De politie vond dit verdacht en nam de documenten en bankpassen in beslag. Daarna volgde een lang en intensief onderzoek dat ruim zeven maanden in beslag heeft genomen en dat uiteindelijk leidde naar de verdachte.


De Purmerender is na zijn aanhouding meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en zal later deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal bepalen of de verdachte in bewaring zal worden gesteld. De recherche zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat meer slachtoffers zich zullen melden. 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
8.2 ° C
9.4 °
6.8 °
80 %
7.6kmh
100 %
do
10 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.