6.6 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
HomePurmerendDrie tieners uit Purmerend veroordeeld voor chantage met seksafspraak

Drie tieners uit Purmerend veroordeeld voor chantage met seksafspraak

Haarlem – De rechtbank Noord-Holland heeft drie verdachten (16, 17 en 19 jaar oud) uit Purmerend veroordeeld omdat ze in oktober vorig jaar een man hebben gechanteerd. Ze dreigden een geplande seksafspraak met een minderjarige openbaar te maken en dwongen het slachtoffer op die manier geld aan hen te betalen en zijn creditcard en telefoon af te geven. Twee van de tieners zijn veroordeeld tot een jeugddetentie voor de duur van drie maanden. De andere moet 120 dagen vastzitten.

Een van de verdachten maakte via datingapp Grindr een afspraak met het slachtoffer in Purmerend, waarbij hij zich heeft voorgedaan als 15-jarige jongen die seksueel contact wilde met een oudere man. Toen het slachtoffer verscheen op de gemaakte afspraak, zijn alledrie de verdachten in zijn auto gaan zitten. 

Zij hebben vervolgens het slachtoffer gechanteerd: ze zouden de politie vertellen dat hij een seksafspraak had gemaakt met een minderjarige als hij zijn eigendommen niet zou afstaan. Daarnaast hebben ze meerdere keren geprobeerd het slachtoffer geld voor hen te laten pinnen. Dit lukte niet omdat het slachtoffer de verkeerde pincode had ingetoetst. Daarna heeft een van de verdachten via internetbankieren op de telefoon van het slachtoffer geld van diens rekening overgeboekt.

Betrapt

Het slachtoffer is vijf uur van zijn vrijheid beroofd geweest. Uiteindelijk heeft hij zijn paspoort moeten afstaan als borg. Hij zou later die dag een bedrag van 8.500 euro aan de verdachten moeten betalen door geld in zijn auto neer te leggen op een nog nader af te spreken locatie. Het slachtoffer heeft na zijn vrijlating de politie gemeld wat er is gebeurd. Toen de verdachten die middag het geld uit de auto van het slachtoffer wilden halen, zijn twee van de verdachten aangehouden. Later is de derde verdachte opgepakt.

“De rechtbank rekent het de verdachten zwaar aan dat zij het recht in eigen hand wilden nemen”

RECHTBANK NOORD-HOLLAND

De tieners uit Purmerend zeiden dat ze de maatschappij een dienst wilden bewijzen door het slachtoffer aan te spreken op zijn gedrag. Uiteindelijk hebben ze enkel uit eigen financieel gewin gehandeld. Het slachtoffer is afgeperst en urenlang van zijn vrijheid beroofd geweest.

Meer op hun kerfstok

De drie tieners uit Purmerend zijn naast de chantage ook voor mishandeling en diefstal met geweld veroordeeld. Zo zou de 16-jarige verdachte in december 2020 iemand meerdere keren met gebalde vuist hebben geslagen omdat hij het slachtoffer ter verantwoording wilde roepen omdat hij iemand zou pesten. De 17-jarige jongen dwong met geweld iemand een kostbare jas af te staan. 


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.6 ° C
7.2 °
5.6 °
87 %
0.5kmh
100 %
di
6 °
wo
12 °
do
12 °
vr
9 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.