8.9 C
Purmerend
maandag 20 maart 2023
HomePurmerendGezocht: Oud-leerlingen RijksHBS, Rijksscholengemeenschap en Jan van Egmond Lyceum

Gezocht: Oud-leerlingen RijksHBS, Rijksscholengemeenschap en Jan van Egmond Lyceum

Purmerend – Vanaf maandag 13 september 2021 is het feest op het Jan van Egmond Lyceum! De school die in september 1921 startte als de RijksHBS en van 1971 tot 1992 als Rijksscholengemeenschap Purmerend door het leven ging, viert op die dag haar 100ste verjaardag. Een enthousiaste feestcommissie bestaande uit (oud-)medewerkers van de school bereidt het feestjaar voor. Bent u oud-leerling, weet u nog leuke verhalen van vroeger of heeft u nog oude foto’s of schoolspullen? De commissie hoort het graag van u!

Om het jubileum te vieren worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Er komt een reünie voor oud-leerlingen en (oud-)medewerkers op zaterdag 9 april 2022. Een groep oud-medewerkers werkt aan een jubileumboek boordevol geschiedenis, foto’s en illustraties over de afgelopen 100 jaar. Voor dat boek is de commissie op zoek naar uw ervaringen. Op de website van de school; janvanegmond.psg.nl, komt u via de knop ‘Eeuwfeest’ op een pagina over het 100-jarig bestaan van het Jan van Egmond Lyceum. Er staat een enquête voor oud-leerlingen die inmiddels al meer dan 400 keer is ingevuld. Verder staan er diverse links, waaronder die naar nieuwsbrieven over het 100-jarig bestaan. Ook kunt u daar een interessante podcast te luisteren. Wesley Dekker, oud-leerling en medewerker bij RTV Purmerend, heeft deze podcast met twee commissieleden opgenomen.

Aftelklok en vitrines

Wie langs het gebouw aan de Hoornselaan loopt kan de aftelklok en het spandoek dat verwijst naar de aanstaande verjaardag niet missen. In de school hangen inmiddels vijf muur vullende foto’s uit de tijd dat de school aan de Wilhelminalaan huisde en in de gangen komen vitrines waarin de geschiedenis van de school op allerlei gebied – van sport en reizen tot theater – wordt verbeeld. Ook voor het vullen van deze vitrines heeft de commissie uw hulp nodig! De commissie is op zoek naar op zoek naar foto’s, agenda’s en andere zaken die stammen uit uw schooltijd. De vitrines zijn stevig en voorzien van een goed slot en uiteraard krijgt u uw eigendommen na de reünie weer terug. U kunt contact opnemen met Marlies Vermeulen; [email protected].

Relevant artikel:4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,559VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.9 ° C
9.4 °
7.8 °
94 %
0.5kmh
100 %
ma
9 °
di
11 °
wo
11 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.