6.1 C
Purmerend
maandag 27 maart 2023
HomeBeemsterUnieke samenwerking tussen vier voetbalverenigingen, gratis sporten op de sportvelden

Unieke samenwerking tussen vier voetbalverenigingen, gratis sporten op de sportvelden

Purmerend / Beemster – Een unieke sportieve samenwerking in de meivakantie: voetbalverenigingen vv De Wherevogels in de Purmer-Noord, FC Purmerend in Weidevenne, SV Beemster in Middenbeemster en vpv Purmersteijn in Overwhere stellen als pilot de sportvelden gratis beschikbaar om te sporten. Leden en niet-leden hebben de mogelijkheid alleen of met een kleine groep te gaan sporten. De openstelling is vanaf zaterdag 24 april tot en met zondag 9 mei 2021. Een groot deel van de jeugd heeft dan meivakantie.

Het is volgens Spurd, de gemeenten Purmerend en Beemster en de voetbalclubs juist nu belangrijk de buitensportaccommodaties open te stellen. In verband met de coronamaatregelen zijn veel activiteiten niet toegestaan, terwijl jeugd en volwassenen tot 27 jaar mogen sporten. Met de openstelling is het voor Purmerenders en Beemsterlingen mogelijk om gedurende de meivakantie dagelijks een groot deel ervan gratis te sporten op de vier sportvelden. 

De samenwerking tussen de verenigingen en Spurd wordt tevens gezien als pilot om te kijken of het mogelijk is om open sportvelden te creëren. Spurd, de gemeenten en de voetbalclubs kijken na de pilot in de meivakantie of gratis openstelling van sportvelden vaker mogelijk is.

Zelf verantwoordelijk

Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de coronamaatregelen. Zo mag je als je 27 jaar of ouder bent, sporten in een groep van maximaal vier personen met 1,5 meter afstand van elkaar. Publiek is niet toegestaan en de sporters moeten direct na het sporten de accommodatie verlaten. Kleedkamers en kantine zijn gesloten, douchen is niet mogelijk.

Openingstijden sportvelden

De sportvelden van FC Purmerend, vpv Purmersteijn en SV Beemster zijn alle dagen (ook zaterdag en zondag) gratis toegankelijk van 10.00 uur tot 21.00 uur. Dinsdag 4 mei is de openstelling vanwege Dodenherdenking tot 19.30 uur. De sportvelden van vv De Wherevogels zijn maandag tot en met vrijdag gratis toegankelijk van 11.00 tot 16.00 uur. Spurd en de voetbalclubs roepen de sporters op netjes met alle materialen om te gaan en geen afval achter te laten.

Voorrang voor sportactiviteiten van de voetbalclubs en de PurVak

Tijdens de openstelling zijn er ook verenigings- en andere georganiseerde activiteiten zoals trainingen en onderlinge wedstrijden en is er PurVak. Deze sportactiviteiten hebben voorrang, andere sporters gaan dan op verzoek elders op het sportcomplex sportief aan de slag.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
6.1 ° C
8.9 °
4.4 °
80 %
0.9kmh
52 %
ma
7 °
di
7 °
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.