Purmerend

Onverwachte coronabesmettingen op afdeling van Dijklander Ziekenhuis in Purmerend

Purmerend – Op de verpleegafdeling neurologie van de locatie Purmerend is vorige week een patiënt onverwachts positief getest op corona. Daarop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek gestart op de afdeling neurologie en zijn preventief ook patiënten en medewerkers op de naastgelegen afdeling cardiologie getest. Daaruit blijkt dat 16 patiënten en 11 medewerkers besmet zijn geraakt met het coronavirus. Hiervan liggen momenteel nog vier patiënten in het ziekenhuis.

Er zijn direct maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Naast het contactonderzoek zijn de afdelingen neurologie en cardiologie gesplitst in verschillende delen, voor patiënten die negatief getest zijn, patiënten die nog wachten op een uitslag en patiënten die positief getest zijn. De positief geteste medewerkers met mogelijke coronaklachten zijn thuis in quarantaine, volgens het beleid van het ziekenhuis en de Rijksoverheid. Patiënten en medewerkers op deze afdelingen worden meegenomen in het contactonderzoek en getest. De gezondheid van patiënten en medewerkers wordt in de gaten gehouden. Alle geplande opnames gaan zonder tegenbericht gewoon door.

 “We leven mee met de patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Ook voor onze medewerkers is dit heel vervelend”, aldus Jeroen Muller, voorzitter raad van bestuur. “Wij hanteren strikte veiligheidsmaatregelen wanneer het om het coronavirus gaat. Onze medewerkers worden laagdrempelig getest, voeren op de juiste momenten handhygiëne uit en we gebruiken bij zorg binnen de 1,5 meter persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook onze patiënten en bezoekers vragen wij maatregelen tegen de verspreiding van het virus in acht te nemen. Toch is het niet altijd te voorkomen dat er iemand besmet raakt. Het is voor het eerst in anderhalf jaar tijd dat dit bij ons op deze schaal gebeurt. Patiënten kunnen er op vertrouwen dat we alles doen voor hun en onze veiligheid.”

Het merendeel van de besmette patiënten is inmiddels met ontslag. Alle patiënten die kamergenoot zijn of zijn geweest van positief geteste patiënten, zijn persoonlijk door Dijklander Ziekenhuis op de hoogte gesteld en krijgen een test aangeboden. Patiënten van de betreffende afdeling die naar een andere zorginstelling zijn gegaan, zijn door die betreffende zorginstelling geïnformeerd.

Telefoonnummer voor vragen

Bij vragen kunnen patiënten en bezoekers van de betreffende afdelingen vanaf woensdag 28 april bellen met Bureau Zorgervaring, bereikbaar tussen 08.30 en 16.30 uur op 0299 – 457 999.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.