112Purmerend

Hennepkwekerij aangetroffen, burgemeester sluit pand voor negen maanden

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 27 april 2021 een pand aan de Van IJsendijkstraat voor 9 maanden gesloten. In het pand is op 17 februari 2021 een hennepkwekerij aangetroffen. In het pand stonden 2436 stekken. Er zijn tot nu toe nog geen aanhoudingen verricht.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. “Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor 9 maanden niet mogen betreden. Op het pand dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat het pand bekend staat als drugspand en om de openbare orde te herstellen. “Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend.”, geeft de gemeente aan.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.