10 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
Home112Hennepkwekerij aangetroffen, burgemeester sluit pand voor negen maanden

Hennepkwekerij aangetroffen, burgemeester sluit pand voor negen maanden

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 27 april 2021 een pand aan de Van IJsendijkstraat voor 9 maanden gesloten. In het pand is op 17 februari 2021 een hennepkwekerij aangetroffen. In het pand stonden 2436 stekken. Er zijn tot nu toe nog geen aanhoudingen verricht.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. “Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor 9 maanden niet mogen betreden. Op het pand dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat het pand bekend staat als drugspand en om de openbare orde te herstellen. “Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend.”, geeft de gemeente aan.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
0.9kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °
wo
2 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.