Regionaal

Meeste avondklokboetes uitgedeeld in Edam-Volendam

Regionaal – De avondklok is ten einde en dus kunnen we de balans opmaken om te zien hoeveel boetes er zijn uitgedeeld. In totaal zijn er in Noord-Holland 19.298 boetes uitgedeeld. Een snel rekensommetje laat zien dat er in de gemeente Edam-Volendam de meeste mensen zich niet aan de avondklok hebben gehouden. Er werden daar 309 avondklokboetes door de politie uitgedeeld.

En dat is gezien het inwonersaantal (36.099) het hoogste ten opzichte van andere plaatsen in Noord-Holland. Amsterdam is de absolute koploper met 10.027 boetes, gevolgd door de gemeente Alkmaar (894) en Haarlemmermeer (732).

In de regio Zaanstreek-Waterland zijn er in de gemeente Zaanstad 562 boetes uitgedeeld, gevolgd door Purmerend (325) en Edam-Volendam (309). Beemster had 20 avondklokboetes. In Waterland werden er 21 boetes uitgeschreven. Wormerland had met 32 avondklokboetes te maken. Mogelijk ligt het totaal aantal uitgedeelde avondklokboetes in de provincie hoger, omdat handhavers ook boetes mogen uitdelen. Deze zijn niet opgeteld bij de cijfers van de politie.

De avondklok werd op 28 januari ingevoerd en liep afgelopen woensdag om 4.30 uur af. Landelijk zijn er ruim 95.000 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Het hele overzicht van de politie is hier te vinden.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.