10.2 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
HomeRegionaalMeeste avondklokboetes uitgedeeld in Edam-Volendam

Meeste avondklokboetes uitgedeeld in Edam-Volendam

Regionaal – De avondklok is ten einde en dus kunnen we de balans opmaken om te zien hoeveel boetes er zijn uitgedeeld. In totaal zijn er in Noord-Holland 19.298 boetes uitgedeeld. Een snel rekensommetje laat zien dat er in de gemeente Edam-Volendam de meeste mensen zich niet aan de avondklok hebben gehouden. Er werden daar 309 avondklokboetes door de politie uitgedeeld.

En dat is gezien het inwonersaantal (36.099) het hoogste ten opzichte van andere plaatsen in Noord-Holland. Amsterdam is de absolute koploper met 10.027 boetes, gevolgd door de gemeente Alkmaar (894) en Haarlemmermeer (732).

In de regio Zaanstreek-Waterland zijn er in de gemeente Zaanstad 562 boetes uitgedeeld, gevolgd door Purmerend (325) en Edam-Volendam (309). Beemster had 20 avondklokboetes. In Waterland werden er 21 boetes uitgeschreven. Wormerland had met 32 avondklokboetes te maken. Mogelijk ligt het totaal aantal uitgedeelde avondklokboetes in de provincie hoger, omdat handhavers ook boetes mogen uitdelen. Deze zijn niet opgeteld bij de cijfers van de politie.

De avondklok werd op 28 januari ingevoerd en liep afgelopen woensdag om 4.30 uur af. Landelijk zijn er ruim 95.000 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Het hele overzicht van de politie is hier te vinden.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.2 ° C
10.6 °
10 °
94 %
2.2kmh
100 %
vr
10 °
za
9 °
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.