10.4 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
Home112Twaalf woningen aan de Johan Wagenaarstraat ontruimd door gaslek

Twaalf woningen aan de Johan Wagenaarstraat ontruimd door gaslek

Purmerend – Rond kwart voor elf is aan de Johan Wagenaarstraat een gaslek ontstaan in een woning waar ze bezig waren met een verbouwing. De omgeving van de woning waar het gaslek is ontstaan is afgezet. Ook moesten bewoners van twaalf woningen hun huis verlaten.

De brandweer kwam met verschillende eenheden ter plaatse en heeft metingen verricht. “Mensen roken en hoorden gas, waarna er een melding is gedaan”, vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio aan NH-Nieuws “Het huizenblok waar het gaslek zich bevond en het blok daar tegenover zijn ontruimd. De bewoners worden op verschillende locaties opgevangen.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de bewoners weer naar huis kunnen. “De brandweer gaat metingen verrichten en waar nodig luchten zij de woning met ventilatoren”, vertelt de woordvoerder. “Of dat nodig is staat nog niet vast.” 

Liander heeft het gas van de leidingen afgehaald, waardoor het niet meer weglekt.

Update 12:00 uur:

Er is een bewoner door het ambulancepersoneel nagekeken. Deze is niet gewond. De brandweer en Liander zijn bezig met het maken van een plan hoe de bewoners weer veilig naar huis kunnen.

Update 13:00 uur:

Het incident is afgerond. De brandweer heeft haar metingen naar gas afgerond. Afzettingen zijn opgeheven. Bewoners zijn terug naar hun woning. De hulpdiensten gaan terug naar de kazerne.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.4 ° C
11.7 °
9.4 °
78 %
4.9kmh
100 %
vr
13 °
za
16 °
zo
13 °
ma
7 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.