12.1 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
Home112Tientallen politieagenten op de been in Broek in Waterland: 'schoten en rook'...

Tientallen politieagenten op de been in Broek in Waterland: ‘schoten en rook’ – één dodelijk slachtoffer

Broek in Waterland – Veel hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en tientallen politieagenten, zijn vanmiddag uitgerukt in Broek in Waterland. De schietpartij zou het gevolg zijn van een achtervolging na een gewapende overval in Amsterdam-Noord. Getuigen vertellen aan NH Nieuws dat ze schoten hebben gehoord, mogelijk van een mitrailleur. 

Het incident zou een gevolg zijn van een gewapende overval op een geldtransport wagen. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk, maar volgens de politie is er één van de verdachten overleden. Er zijn in totaal zes verdachten aangehouden, waarvan er twee gewond zijn.

Twee auto’s zouden met hoge snelheid door de buurt hebben gereden en daarbij op elkaar hebben geschoten, vertelt verslaggever Mischa Korzec ter plaatse. Vervolgens zouden twee of drie mensen zijn uitgestapt en een weiland in zijn gerend. Vlak hiervoor zijn er meerdere voertuigen in brand gestoken.

Getuige Sanne Akkerman vertelt aan NH Nieuws ‘minstens veertig politiewagens te hebben gezien’. Ook zijn er volgens haar ambulances en een politiehelikopter aanwezig.

De politie bevestigt dat er geschoten is en zegt nog op zoek te zijn naar zeker één persoon. Eén persoon in om het leven gekomen.

Het is niet duidelijk of de automobilisten op elkaar of in het wilde weg aan het schieten waren. Op foto’s is te zien dat er auto’s in de brand staan, als is nog onduidelijk of dat de auto’s van de daders zijn. Verslaggever Korzec heeft één iemand gereanimeerd en weggedragen zien worden, het is nog onbekend wie het slachtoffer is.

Video’s aangeleverd via Whatsapp

Heftige beelden van de achtervolging in het weiland:


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,943FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
12.1 ° C
13 °
11.6 °
81 %
5.4kmh
100 %
za
17 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.