112
Trending

Tientallen politieagenten op de been in Broek in Waterland: ‘schoten en rook’ – één dodelijk slachtoffer

Broek in Waterland – Veel hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en tientallen politieagenten, zijn vanmiddag uitgerukt in Broek in Waterland. De schietpartij zou het gevolg zijn van een achtervolging na een gewapende overval in Amsterdam-Noord. Getuigen vertellen aan NH Nieuws dat ze schoten hebben gehoord, mogelijk van een mitrailleur. 

Het incident zou een gevolg zijn van een gewapende overval op een geldtransport wagen. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk, maar volgens de politie is er één van de verdachten overleden. Er zijn in totaal zes verdachten aangehouden, waarvan er twee gewond zijn.

Twee auto’s zouden met hoge snelheid door de buurt hebben gereden en daarbij op elkaar hebben geschoten, vertelt verslaggever Mischa Korzec ter plaatse. Vervolgens zouden twee of drie mensen zijn uitgestapt en een weiland in zijn gerend. Vlak hiervoor zijn er meerdere voertuigen in brand gestoken.

Getuige Sanne Akkerman vertelt aan NH Nieuws ‘minstens veertig politiewagens te hebben gezien’. Ook zijn er volgens haar ambulances en een politiehelikopter aanwezig.

De politie bevestigt dat er geschoten is en zegt nog op zoek te zijn naar zeker één persoon. Eén persoon in om het leven gekomen.

Het is niet duidelijk of de automobilisten op elkaar of in het wilde weg aan het schieten waren. Op foto’s is te zien dat er auto’s in de brand staan, als is nog onduidelijk of dat de auto’s van de daders zijn. Verslaggever Korzec heeft één iemand gereanimeerd en weggedragen zien worden, het is nog onbekend wie het slachtoffer is.

Video’s aangeleverd via Whatsapp

Heftige beelden van de achtervolging in het weiland:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.