4.9 C
Purmerend
maandag 27 maart 2023
HomePurmerendIntegrale veiligheidscontrole op De Koog "illegale bewoning en een grote hoeveelheid drugs...

Integrale veiligheidscontrole op De Koog “illegale bewoning en een grote hoeveelheid drugs aangetroffen”

Purmerend – Op woensdag 19 mei 2021 vond een integrale veiligheidscontrole plaats op een deel van de bedrijventerreinen aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend. Deze keer ging het om de panden naast en achter de Praxis. Hierbij is een groot aantal panden en containers gecontroleerd.

Bij de controle is onder andere illegale bewoning en een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De actie is een samenwerking van de gemeente met verschillende partners, zoals de Politie, Liander, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en de Omgevingsdienst IJmond. 

Doel van de controle is om de situatie op het terrein in beeld te krijgen en eventuele onrechtmatige activiteiten (ondermijning) tegen te gaan. Met deze controle wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven. Ook voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk te merken dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden.

Illegale activiteiten

Er is gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving. De controle richtte zich op de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. Zo is gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd. De panden zijn ook onderzocht op illegale activiteiten, zoals illegale bewoning, autocriminaliteit, milieudelicten of drugsdelicten. Tegelijkertijd was het voor de bedrijven ook een mogelijkheid om vragen te stellen over wet- en regelgeving voor hun bedrijf.

In meerdere panden is illegale bewoning aangetroffen. Daarnaast heeft de politie een grote hoeveelheid hennep aangetroffen. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan. Vanuit de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zijn adviezen gegeven voor veilig gebruik van de panden, bijvoorbeeld over vluchtroutes en brandpreventieve maatregelen. Ook is geconstateerd dat op bepaalde plekken het pand is gewijzigd. Er wordt nog bekeken of dit vergunningplichtig is.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
4.9 ° C
7.2 °
3 °
82 %
0.9kmh
61 %
ma
7 °
di
8 °
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.