Purmerend

Integrale veiligheidscontrole op De Koog “illegale bewoning en een grote hoeveelheid drugs aangetroffen”

Purmerend – Op woensdag 19 mei 2021 vond een integrale veiligheidscontrole plaats op een deel van de bedrijventerreinen aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend. Deze keer ging het om de panden naast en achter de Praxis. Hierbij is een groot aantal panden en containers gecontroleerd.

Bij de controle is onder andere illegale bewoning en een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De actie is een samenwerking van de gemeente met verschillende partners, zoals de Politie, Liander, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en de Omgevingsdienst IJmond. 

Doel van de controle is om de situatie op het terrein in beeld te krijgen en eventuele onrechtmatige activiteiten (ondermijning) tegen te gaan. Met deze controle wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven. Ook voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk te merken dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden.

Illegale activiteiten

Er is gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving. De controle richtte zich op de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. Zo is gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd. De panden zijn ook onderzocht op illegale activiteiten, zoals illegale bewoning, autocriminaliteit, milieudelicten of drugsdelicten. Tegelijkertijd was het voor de bedrijven ook een mogelijkheid om vragen te stellen over wet- en regelgeving voor hun bedrijf.

In meerdere panden is illegale bewoning aangetroffen. Daarnaast heeft de politie een grote hoeveelheid hennep aangetroffen. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan. Vanuit de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zijn adviezen gegeven voor veilig gebruik van de panden, bijvoorbeeld over vluchtroutes en brandpreventieve maatregelen. Ook is geconstateerd dat op bepaalde plekken het pand is gewijzigd. Er wordt nog bekeken of dit vergunningplichtig is.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.