3 C
Purmerend
woensdag 29 november 2023
HomePurmerendPurmerendse Tim Burgers showt wereldkampioen zonneauto op zijn oude basisschool Het Parelhof

Purmerendse Tim Burgers showt wereldkampioen zonneauto op zijn oude basisschool Het Parelhof

Purmerend – Vandaag kreeg basisschool Het Parelhof de bezoek van het Vattenfall Solar Team. Tim, die vroeger zelf op deze basisschool zat, gaf leerlingen uitleg over het bouwen van zonneauto’s en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek. Natuurlijk had hij een echte zonneauto meegenomen: kampioensracer Nuna Phoenix.

“Toen ik zelf in groep acht zat zag ik het Vattenfall Solar Team op het Jeugdjournaal. Nu ben ik zelf lid van het team. Ik wil graag jongeren inspireren om het belang in te zien van een fossielvrij leven. Natuurlijk is het extra leuk om dit te doen op je eigen basisschool.”  Het Vattenfall Solar Team bestaat uit studenten van de TU Delft.

Ze ontwerpen elk jaar een nieuwe zonneauto. Daarmee doen ze mee aan races zoals het WK zonneracen in Australië. Tim is Technisch Manager, wat betekent dat hij er voor moet zorgen dat alle technische onderdelen bij elkaar passen en dat de auto op tijd en binnen budget af komt. Zijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek komt daarbij goed van pas.

Tijdens het bezoek legde Stijn uit hoe een zonneauto wordt gebouwd en hoe die werkt. Daarna kregen de kinderen de kans om de meegebrachte zonneracer Nuna Phoenix van dichtbij te bekijken. De leerlingen reageerden enthousiast op de komst van het bekende zonneraceteam.  

Tekst gaat verder onder foto

Tim Burgers legt aan de kinderen uit hoe Nuna Phoenix werkt. Met deze auto werd het Vattenfall Solar Team wereldkampioen in Australië en Zuid-Afrika. Vorig jaar reden ze er een wereldrecord mee. Foto: Vattenfall Solar Team

Claire Schipper, lerares op Het Parelhof: “Dat het team hier is vind ik super bijzonder. De zonneauto is het levende bewijs van duurzaamheid, techniek en teamwork. Daarnaast is natuurlijk onwijs gaaf dat Tim hier op school heeft gezeten.”

De Bridgestone World Solar Challenge geldt als het WK zonneracen. De race in Australië wordt om het jaar gehouden en teams uit de hele wereld verschijnen met zelfgebouwde zonneauto’s aan de start. De 3000 kilometer lange route voert dwars door de Australische outback. Het Vattenfall Solar Team werd al zeven keer kampioen. Vanwege Covid-19 is de race dit jaar afgelast. Verschillende teams zoeken gezamenlijk naar een alternatief.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,734FansLike
2,520VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
3 ° C
4.4 °
2.2 °
77 %
2.7kmh
100 %
wo
4 °
do
3 °
vr
3 °
za
4 °
zo
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.