112Purmerend

Opsporing Verzocht deelt beelden mogelijke verdachten zware mishandeling medewerker fietsenstalling (video)

Purmerend – Een 59-jarige man werd op zaterdagochtend 13 februari bewusteloos aangetroffen in het kantoortje van de fietsenstalling in Purmerend, vlak bij het treinstation. Hij bleek vrijdagavond 12 februari zwaar te zijn mishandeld. Vanavond deelde Opsporing Verzocht van AVROTROS de eerder door de politie afgegeven beelden maar er was ook nieuwe informatie.

De man werd zo’n veertien uur later door een andere medewerker van de fietsenstalling aangetroffen in een plas met bloed. Het slachtoffer heeft de mishandeling ternauwernood overleefd. 

Vermoedelijk hebben de daders hem rond 18.45 uur aangevallen en bewusteloos geslagen. Hoewel er op zo’n plek weinig te halen valt, is het kantoortje doorzocht op waardevolle spullen. Daarbij is er een tas met gereedschap, een jas van het bedrijf en waarschijnlijk de telefoon en portemonnee van het slachtoffer weggenomen. 

Op de bewakingscamera’s rond het NOVA-businesspark – dat vlak naast het station ligt – zijn twee personen te zien. Op vrijdagavond 12 februari rond 18.50 uur lopen zij vanaf de fietsenstalling richting de Wielingenstraat.

Gebroken jukbeen, kaak en oogkas

Het slachtoffer heeft een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen door breuken in zijn jukbeen, kaak en oogkas. Hij was zeer verward en gedesoriënteerd en kon zich niets meer van de mishandeling herinneren. Het is nog de vraag in hoeverre hij zal herstellen.

Hij mag niet meer zelfstandig wonen, kan niet meer fietsen en geen auto meer rijden.

Broer van slachtoffer

Mogelijk verband met eerdere ruzie

Mogelijk heeft een ruzie van twee dagen eerder een verband met de mishandeling. Er heeft zich inmiddels een getuige gemeld die zou hebben gezien dat twee mannen ruzie hadden met het slachtoffer bij de fietsenstalling. Heeft u dit gezien? Neem alstublieft contact op.

Ook de jas blijkt afkomstig uit het kantoortje
In de tas zat het gestolen gereedschap

Geef uw informatie door

Beschikt u over informatie die van belang kan zijn of herkent u de personen op de beelden? Geef het alstublieft door, dit kan eventueel ook anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000 
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34 

Of tip de politie op het onderstaande formulier.

Relevant artikel:Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

5 commentaren

  1. Hartverscheurend dit!
    Ik wens u heel veel sterkte en een spoedig herstel❤️

  2. Woorden schieten mij tekort om m’n verontwaardiging over deze laffe daad uit te drukken. Hopelijk herstel je spoedig, vriend.

  3. Geen woorden voor ☹️☹️Wij wensen u heel veel sterkte toe.En hopen dat ze die hufters heel snel te pakken hebben.

  4. Hierbij wil ik het slachtoffer, het alle beste wensen en sterkte !

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: