11.1 C
Purmerend
woensdag 22 maart 2023
HomeRegionaalSVP & HVC vragen opsporingsvergunning geothermie aan voor Edam-Volendam

SVP & HVC vragen opsporingsvergunning geothermie aan voor Edam-Volendam

Regionaal – Warmteleverancier SVP en energie- en afvalbedrijf HVC vragen gezamenlijk een opsporingsvergunning aan voor de ontwikkeling van een geothermiebron in Edam-Volendam. Deze aanvraag maakt onderdeel uit van de bronnenstrategie voor de toekomst waarbij verder wordt gezocht naar gasvrije oplossingen voor warmte. Een van die oplossingen is geothermie.

Bij geothermie wordt op een diepte van 2-3 kilometer warmte gewonnen uit de aarde. Voor deze technologie hebben SVP en HVC een samenwerkingsovereenkomst getekend. “Met de gemeente Purmerend als gedeelde aandeelhouder, SVP als eigenaar van het warmtenet en afnemer van de warmte en HVC als operator vormen deze partijen een logisch combinatie om de aardwarmteontwikkelingen in het gebied op een veilige en succesvolle manier verder te ontplooien. Beide bedrijven hebben nu gezamenlijk een opsporingsvergunning aangevraagd voor de ontwikkeling van een geothermiebron in Edam-Volendam.”, schrijven beide bedrijven in een persbericht.

In gesprekken met de gemeente Edam-Volendam is verkend in welke mate deze bron kan bijdragen aan de verduurzaming van de warmtevraag in de gemeente Edam-Volendam. “In principe is de gemeente hier ook in geïnteresseerd. In dat verband zal het tracé van de aansluitende leiding vanaf de productielocatie naar het warmtenet in Purmerend zo worden gekozen dat het mogelijk wordt om in wijken van Edam-Volendam die aardgasvrij worden gemaakt ook op deze warmtebron aan te sluiten.”


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.1 ° C
12.2 °
10 °
94 %
0.9kmh
100 %
do
13 °
vr
12 °
za
11 °
zo
6 °
ma
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.