16.7 C
Purmerend
maandag 2 oktober 2023
HomePurmerendCorona-afdeling van het Dijklander Ziekenhuis Purmerend is na maandenlange drukte opgeheven

Corona-afdeling van het Dijklander Ziekenhuis Purmerend is na maandenlange drukte opgeheven

Het aantal coronapatiënten in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend neemt steeds meer af en daarom is de corona-afdeling opgeheven. Een maand geleden was er nog een enorme drukte door de zorg voor coronapatiënten. De speciale cohortafdeling van het ziekenhuis lag toen helemaal vol.

“Gemiddeld worden er nu nog twee à drie coronapatiënten per dag opgenomen. In Purmerend is de corona-afdeling daarom opgeheven”, vertelt woordvoerder van het ziekenhuis Iris Heijnen. Op de corona-afdeling werden meerdere patiënten verpleegd die besmet zijn met het coronavirus. De patiënten die er nog zijn worden in gewone isolatiekamers verpleegd. “Hierdoor kan personeel efficiënter worden ingezet en zijn er meer bedden beschikbaar voor reguliere zorg”, legt Heijnen uit. 

Op dit moment liggen er nog zes coronapatiënten in het Purmerendse ziekenhuis waarvan drie op de IC. “De coronapatiënten die op de cohortafdeling lagen zijn dus nu verplaatst. Deze zaal is nu leeg en schoongemaakt, zodat de reguliere zorg er weer gebruik van kan maken.”

Drukte afgelopen tijd

Het personeel van de ziekenhuizen in Hoorn en Purmerend is al maanden druk bezig om coronapatiënten op te vangen en te verzorgen. In de eerste golf zag het Dijklander dat vooral mensen uit het zuiden van Nederland in het ziekenhuis werden opgenomen. Aan het einde van vorig jaar stegen de besmettingscijfers ook in deze regio erg hard, waardoor er meer patiënten uit West-Friesland opgenomen moesten worden in het ziekenhuis.

In heel Nederland werden zijn de IC-afdelingen uitgebreid, om zo tot een totaal te komen van 1.450 bedden. Ook het Dijklander Ziekenhuis heeft vorige maand het aantal bedden op de intensive care afdeling verhoogd. Daar is nu plaats voor twaalf coronapatiënten.

In het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn blijft de situatie voorlopig hetzelfde. “Daar liggen op dit moment nog acht coronapatiënten in ziekenhuis waarvan vier patiënten op de IC. De cohortafdeling is daar nog volop in bedrijf”, aldus Heijnen. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.7 ° C
17.8 °
15 °
78 %
0.9kmh
100 %
ma
21 °
di
17 °
wo
16 °
do
16 °
vr
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.