BeemsterPurmerend

Eerste Kamer stemt in met herindeling Beemster en Purmerend: fusie is een feit

Purmerend/Beemster – De Eerste Kamer heeft 25 mei 2021 voor de gemeentelijke herindeling van Beemster en Purmerend gestemd. Met dat besluit is de fusie van de twee gemeenten vanaf 1 januari 2022 een feit.
 

Eerder stemden beide gemeenten, de provincie Noord-Holland, de Ministerraad en de Tweede Kamer al in met de fusie. Het besluit van de Eerste Kamer leidt ertoe dat de nieuwe gemeente Purmerend ruim 94.000 inwoners telt en een oppervlakte van 97 km² beslaat.

De herindelingsverkiezingen staan gepland voor 24 november 2021; vijf maanden eerder dan de normale gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf 1 januari wordt er een nieuwe raad geïnstalleerd. Burgemeester Don Bijl blijft burgemeester tot er in de loop van 2022 een nieuwe burgemeester komt.

Burgemeesters Don Bijl en Karen Heerschop kijken samen vooruit: “Met dit besluit is de fusie definitief. Vol vertrouwen gaan we richting een nieuwe toekomst in een nieuwe gemeente.”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.