11.6 C
Purmerend
zaterdag 25 maart 2023
HomePurmerendCrowdfundactie gestart voor ernstig mishandelde medewerker fietsenstalling Beatrixplein

Crowdfundactie gestart voor ernstig mishandelde medewerker fietsenstalling Beatrixplein

Purmerend – De broer van de, in februari 2021, ernstig mishandelde mishandelde medewerker Nelis van de fietsenstalling aan het Beatrixplein is een crowdfundactie gestart. De man is op 12 februari 2021 ernstig mishandeld en door een collega 14 uur later bewusteloos in een plas bloed gevonden.

Hij bleek vreselijk te zijn toegetakeld en kreeg een hersenbloeding door de mishandeling, zijn boven- en onderkaak zijn gebroken, deze moesten in het ziekenhuis met schroeven bij elkaar worden gehouden, meerdere voortanden zijn los geraakt, zijn oogkas is gebroken, zijn neus is gebroken. Verder heeft hij blijvend letsel overgehouden aan zijn knieën waardoor hij nog nauwelijks kan lopen en en verminderd gevoel in beide armen. Hij heeft een zenuwaandoening opgelopen en kan niet meer zelfstandig wonen.

Autorijden is ook nooit meer mogelijk. Op dit moment kan hij ook nog geen vast voedsel verwerken als gevolg van zijn verwondingen. “Maar het allermeest raakt het mij dat mijn broertje, altijd lief, gezellig en voor iedereen altijd een helpende hand, nu nog maar een schim is van zichzelf. Hij heeft angst en paniek aanvallen, huilbuien en ziet het leven somber in. Dit doet mij echt heel veel pijn.”, geeft de broer van de mishandelde medewerker aan.

Over de motieven tast de politie nog in het duister. “Mijn broertje was een vredelievend persoon, die ook bekend stond als die aardige, lieve meneer van de fietsenstalling en hij is op zijn werk in de fietsenstalling bij het station van Purmerend totaal uit het niets overvallen door twee personen. Door de hersenbloeding kan hij zich weinig meer herinneren van de mogelijke daders. Ze hebben daarnaast ook zijn jas, telefoon en portemonnee en wat gereedschap meegenomen en een geldkistje opengebroken.”

Er zullen veel aanpassingen nodig zullen zijn aan de woning van de mishandelde man om enigszins normaal te kunnen leven. Ook zullen er veel bijkomende kosten zijn wat betreft zijn medische behandelingen en ook tandartskosten voor het reconstrueren van zijn gebit. Help Nelis weer een menswaardig bestaan op te bouwen, maar bovenal hem te laten zien dat er heel veel lieve mensen zijn die hem een hart onder de riem willen steken na deze laffe, totaal zinloze daad.

Bij het schrijven van dit bericht was er al €3.189 ingezameld. Uiteindelijk is het doel €25.000 om Nelis weer een beetje op weg te helpen.

Relevante artikelen:


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. 4 juni 2021 06.35 uur
    Stand crowdfunding:
    “Voor dood achtergelaten…Help mijn broertje Nelis”
    €25.070 ingezameld van het doel €25.000

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,561VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.6 ° C
12.8 °
10.6 °
79 %
3.6kmh
86 %
za
11 °
zo
7 °
ma
7 °
di
8 °
wo
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.