Purmerend

Gemeente Purmerend plaatst ooievaarsnest bij Dijklander Ziekenhuis

Purmerend – Het Dijklander Ziekenhuis heeft bij het ziekenhuis in Purmerend een ooievaarsnest geplaatst. Het nest is een cadeau van Gemeente Purmerend ter ere van de opening van de afdeling Centrum voor kinderwens begin dit jaar. Langs het water prijkt hoog op een paal het nu nog lege nest. Overigens het allereerste ooievaarsnest in de gemeente.

Stads-ecoloog Michel Geijssens van de Gemeente Purmerend is optimistisch over de komst van ooievaars naar het nest: “We hebben samen met het Dijklander gekeken naar de beste locatie en de meeste kans van slagen. Het ziekenhuis wil graag dat patiënten het nest kunnen zien, de ooievaars willen groen om hen heen en de leverancier moet er met een graafmachine kunnen komen. Het had dus letterlijk wat voeten in de aarde. Dit seizoen verwachten we geen ooievaars meer, maar voor volgend jaar is het fingers crossed.”

Eerste zwangerschappen Gynaecoloog en een van de initiatiefnemers van het ivf-centrum Erik Knauff is enthousiast over het symbolische cadeau van de Gemeente Purmerend: “In het Centrum voor kinderwens draait alles om zwanger worden als dat niet vanzelf gaat. Dat doen we onder meer met een team van gynaecologen, gespecialiseerd verpleegkundigen en consulenten. Onze grootste troef is een fantastisch modern laboratorium met ervaren embryologen en analisten. We zijn op 1 februari van start gegaan en heel blij met het hoge percentage doorgaande zwangerschappen tot nu toe. Als alles meezit verwachten we medio oktober de eerste baby.”

Via de Instagrampagina #ivfdijklander kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, zowel van die van het IVF-centrum als nieuws over de ooievaars. Inhoudelijke informatie over de afdeling staat op www.ivfdijklander.nl.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.