13.7 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomePurmerendNieuwbouw voormalig postkantoor dit najaar van start

Nieuwbouw voormalig postkantoor dit najaar van start

Purmerend – Dit najaar gaat de bouw van start van het appartementengebouw op de locatie van het voormalige postkantoor. De gemeenteraad stemde al eerder in met het wijzigen van het bestemmingsplan en dat is sinds deze week onherroepelijk. Na de zomer wordt eerst het PostNL-gebouw gesloopt, waarna de bouw kan starten. In het complex komen 158 appartementen in verschillende prijsklassen.

Wethouder Eveline Tijmstra is blij met de ontwikkeling: ‘Net als zo veel Purmerenders heb ik lang uitgekeken naar de bouw. Het postkantoor is al meer dan tien jaar buiten gebruik en de locatie is dringend toe aan een opknapbeurt. Met de ontwikkeling van dit appartementengebouw, in de historiserende stijl die we ook zien langs de Neckerstraat, krijgt deze prominente plek eindelijk de uitstraling die past bij de binnenstad. De woningen liggen straks dicht bij alle voorzieningen en zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.’

Ontwerp

Het ontwerp voor het voormalige postkantoor bestaat langs de kant van de Gedempte Where uit 5 tot 6 bouwlagen. Langs de Where-oever wordt het gebouw 7 tot 8 bouwlagen hoog. Langs het water van de Where blijft een openbaar voetpad liggen.

Mobiliteit

Op deze plek past een andere invulling van mobiliteit waar openbaar vervoer en de fiets een prominente plek krijgen. Daarom zitten in het plan 282 fietsparkeerplaatsen. Daarnaast komen er 65 parkeerplaatsen voor auto’s en kunnen de toekomstige bewoners gebruikmaken van een aantal deelauto’s.

Relevant artikelen:

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.7 ° C
14.5 °
12.8 °
74 %
2.7kmh
100 %
vr
18 °
za
16 °
zo
18 °
ma
20 °
di
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.