18.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeEvenementKermis Volendam dit jaar alleen voor Volendammers, zonder live-muziek en op een...

Kermis Volendam dit jaar alleen voor Volendammers, zonder live-muziek en op een andere locatie

Volendam – De kermis gaat door, maar in een totaal andere vorm dan de inwoners van Volendam gewend zijn. Op het jaarlijks terugkerende festijn zijn dit jaar alleen inwoners van Volendam welkom. Ook zal het feest niet op de Dijk worden gevierd en ontbreken zowel de live-muziek als de extra terrassen. Dat verklaarde burgemeester Sievers vanmiddag om 16:00 uur tijdens een persconferentie.

“We gaan alle schouders eronder zetten om de kermis in Volendam door te laten gaan”, zegt burgemeester Sievers. “Als de coronamaatregelen voor 1 september worden versoepeld, dan gaat de kermis in Edam ook door.” Die is zoals altijd één week voor de Volendammer kermis, het laatste weekend van augustus.

Extra kermistent

Ook komt er zoals de Volendammers gewend een tent op de het Slobbeland en een extra kermistent bij het Marinapark. “Wij zijn er bijgehaald om daar een programma te maken”, vertelt Jaap Kwakman van de 3JS, die ook bij de persconferentie aanwezig was. “We houden het lokaal.” De dijkbeunen van de lokale horeca worden dus verplaatst naar een kermistent op het terrein van het Marinapark. Horecatenten die gevestigd zitten op de Dijk mogen wel gewoon open.

De Volendamse kermis is van vrijdag 3 september tot maandag 6 september. “We gaan proberen om kaarten te verkopen aan alleen de Volendammers”, aldus burgemeester Sievers. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.6 ° C
20 °
16.7 °
73 %
1.8kmh
83 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.