EvenementVolendam

Kermis Volendam dit jaar alleen voor Volendammers, zonder live-muziek en op een andere locatie

Volendam – De kermis gaat door, maar in een totaal andere vorm dan de inwoners van Volendam gewend zijn. Op het jaarlijks terugkerende festijn zijn dit jaar alleen inwoners van Volendam welkom. Ook zal het feest niet op de Dijk worden gevierd en ontbreken zowel de live-muziek als de extra terrassen. Dat verklaarde burgemeester Sievers vanmiddag om 16:00 uur tijdens een persconferentie.

“We gaan alle schouders eronder zetten om de kermis in Volendam door te laten gaan”, zegt burgemeester Sievers. “Als de coronamaatregelen voor 1 september worden versoepeld, dan gaat de kermis in Edam ook door.” Die is zoals altijd één week voor de Volendammer kermis, het laatste weekend van augustus.

Extra kermistent

Ook komt er zoals de Volendammers gewend een tent op de het Slobbeland en een extra kermistent bij het Marinapark. “Wij zijn er bijgehaald om daar een programma te maken”, vertelt Jaap Kwakman van de 3JS, die ook bij de persconferentie aanwezig was. “We houden het lokaal.” De dijkbeunen van de lokale horeca worden dus verplaatst naar een kermistent op het terrein van het Marinapark. Horecatenten die gevestigd zitten op de Dijk mogen wel gewoon open.

De Volendamse kermis is van vrijdag 3 september tot maandag 6 september. “We gaan proberen om kaarten te verkopen aan alleen de Volendammers”, aldus burgemeester Sievers. 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.