12.7 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeHart van de RegioJasper start een online kringloopwinkel voor kinderspullen: “De wereld een stukje groener...

Jasper start een online kringloopwinkel voor kinderspullen: “De wereld een stukje groener maken”

Purmerend – De Purmerendse ondernemer Jasper Lensselink heeft een bedrijf in de Foto entertainment. Met busjes vol spullen rijdt hij naar evenementenlocaties in het hele land om daar de leukste foto’s te maken op bruiloften en evenementen. De uren in de auto benut hij vaak met het overdenken van nieuwe ideeën.

“Kijkend naar al die auto’s en het zwerfafval langs de wegen vroeg ik mezelf af hoe dit er over 20 jaar uit zal zien. Als mijn kinderen grote mensen worden, gaat dit toch een ongekend groot probleem worden!” Eind 2020 bedacht Jasper een plannetje om iets terug te kunnen doen voor de wereld. Hij startte een online kringloopwinkel voor kinderspullen, waarbij hij de nettowinst een bijzondere groene bestemming geeft.

“Een tijd geleden had ik de domeinnaam samenduurzaam.nl bemachtigd. Eigenlijk wilde ik daar blogs over duurzaamheid op publiceren, maar dat bleek toch heel veel tijd in beslag te nemen. Toen we eind vorig jaar de zolder aan het opruimen waren, ‘vonden’ we daar een gigantische hoeveelheid spullen van onze kinderen. Kleding, speelgoed, etcetera. Op dat moment ontstond het initiatief van de online kringloopwinkel voor kinderspullen Samen Duurzaam.”

Eerst werd de overtollige opbrengst van hun eigen zolder online gezet. Al snel volgde ook vele spullen van hun vrienden en buren. Zo werd de website van SamenDuurzaam.nl langzaam gevuld tot een duurzame kringloopwinkel. Duurzaam, want de nettowinst van het initiatief wordt geïnvesteerd in bomen via treesforall.nl en zonnepanelen via Zonnepanelendelen.nl.

Ik wil mijn kinderen leren dat je ook door kleine dingen een verschil in de wereld kunt proberen te maken. Zo rapen wij vaak zwerfafval op en kunnen we nu door de verkoop van kinderspullen bomen aan laten planten en investeringen doen in zonnepanelen. Zo hoop ik mijn kinderen een wat groenere toekomst te geven.

Doneren

Het initiatief begint steeds bekender te worden. Samen Duurzaam is daarom altijd op zoek naar tweedehands kinderspullen. Dus als u uw zolder of de kasten van uw kinderen opruimt, denkt u dan aan Samen Duurzaam? Kleding is uiteraard welkom, maar ook speelgoed, boeken en accessoires kunnen worden gedoneerd. Inleveren kan bij de bedrijfsloods aan de Van IJsendijkstraat 144 HJ, maar Jasper wil ook met alle liefde spullen bij particulieren thuis ophalen.

“Mochten mensen het inspirerend vinden om een lokaal verzamelpunt te worden voor Samen Duurzaam zou dat ook fijn zijn. Hoe meer spullen, hoe beter! Samen naar een groenere wereld.”

Het meer informatie over initiatief en de online kringloopwinkel zijn te vinden op samenduurzaam.nl. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Jasper Lensserink via 06-45428507 .Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.7 ° C
14 °
10.6 °
57 %
0.9kmh
100 %
zo
11 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.