ondernemersPurmerend

Horeca in Purmerend mag vannacht al open blijven

Purmerend – De horeca in Purmerend mag vanavond tussen 22:00 uur en 24:00 uur gewoon openblijven van de Gemeente Purmerend. Dat is zojuist bekend gemaakt aan de Purmerendse horeca uitbaters.

De horeca mag vanaf morgen de normale openingstijden weer hanteren, wat eigenlijk in zou houden dat de cafe’s en restaurants vanavond nog volgens de oude maatregelen om 22:00 uur de deuren moeten sluiten. Vanmorgen werd bekend gemaakt dat de horeca vanaf vandaag toch de reguliere tijden mag aanhouden. Cafe’s mogen dus tot 04:00 uur openblijven. De oude 02:00 uur regel dat de deuren dicht moeten, blijft als vanouds van kracht.

Grapperhaus zinspeelde er vanmorgen al op, nadat de burgemeester van Rotterdam had aangekondigd vannacht tussen 22:00 uur en 24:00 uur niet te gaan handhaven op verplichte sluiting van de horeca. De minister gaf aan er geen probleem mee te hebben als burgemeesters daar mild mee omgaan. Hij benadrukte wel dat dat een lokale beslissing is.

In navolging van onder meer Rotterdam, heeft Purmerend nu ook bekend gemaakt niet te gaan handhaven tussen 22:00 en 24:00 uur.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Ik had echt gehoopt dat we in het post-corona tijdperk een nieuw normaal zouden krijgen, waarin alles van voor 2019 dat overdreven, onnodig, overlastgevend en/of over-the-top was, tot het verleden zou gaan behoren of sterk uitgedund en in beschaafdere vorm terug zou keren. Dan gaat het vooral over dingen die per definitie niet leuk zijn, maar die door een select (aan drank, drugs en aandacht verslaafd) gedeelte van onze samenleving krampachtig als ‘leuk’ bestempeld worden. Artikelen als https://rtvpurmerend.nl/nieuws/artikel/purmerend-ontwaakt-bijna-alles-weer-normaal en dit artikelen verraden echter dat vooral de 1,5 jaar jankende horeca NIETS geleerd heeft van wat moeder aarde (of naar keuze: de natuur) ons heeft geprobeerd bij te brengen, namelijk: ‘ga eens normaal doen’.. NIETS van dat alles: het oude “normaal” keert helaas terug… erger dan ooit tevoren, ben ik bang. Moeder aarde is nog niet klaar met ons als we zo doorgaan. Zijn mensen nu echt zo dom? Ben bang van wel.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: