10.8 C
Purmerend
donderdag 30 maart 2023
HomeBeemsterMan uit Middenbeemster aangehouden voor bezit en handel in harddrugs

Man uit Middenbeemster aangehouden voor bezit en handel in harddrugs

Middenbeemster – De recherche heeft in een onderzoek naar de handel in verdovende middelen een 38-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht al maanden vanuit zijn woning te hebben gedeald in meerdere soorten harddrugs. Na diverse meldingen via Meld Misdaad Anoniem startte de politie een onderzoek naar deze verdachte. De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat de man vast blijft zitten.

Vrijdag 25 juni werd tijdens een actiedag in de woning aan de Westerhem een doorzoeking gedaan. Twee mannen werden hierbij aangehouden: een afnemer (koper van drugs) en de 38-jarige verdachte. De 38-jarige inwoner van Middenbeemster werd aangehouden voor het bezit van en de handel in harddrugs. De afnemer is inmiddels heengezonden. Tijdens de doorzoeking in de woning werden meerdere soorten drugs aangetroffen, waaronder hennep en cocaïne. Ook werd overig materiaal, dat bestemd is voor de handel in drugs, in beslag genomen.

Ernstige vormen van overlast

Burgemeester Heerschop: “Vanuit deze woning was sprake van ernstige vormen van overlast. Achter drugscriminaliteit gaat een wereld van geweld, bedreiging en intimidatie schuil. Dat is voor inwoners van Middenbeemster absoluut hinderlijk voor hun woonplezier, dus ik ben blij dat we dit gezamenlijk met de politie en het Openbaar Ministerie hebben kunnen beëindigen. Dit soort activiteiten tolereren we niet. Ik vind het goed dat mensen dit gemeld hebben bij Meld Misdaad Anoniem en ik roep mensen op om dit soort signalen te blijven melden. De gemeente Beemster is de procedure gestart om nader te onderzoeken of vervolgstappen nodig zijn.”

Het Openbaar Ministerie laat weten dat signalen en meldingen van burgers over drugsoverlast van belang kunnen zijn in de aanpak ervan. “Drugshandel leidt vaak tot intimidatie en afpersing en is een bron van ondermijningsproblematiek. Door ondermijnende criminaliteit wordt onze rechtstaat ondergraven. Samen willen en moeten we hier als overheid krachtig tegen optreden.”


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
10.8 ° C
11.7 °
8.9 °
88 %
1.3kmh
11 %
vr
11 °
za
9 °
zo
9 °
ma
9 °
di
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.