19.2 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeEdamGroot deel van Edam moet drinkwater koken voor gebruik t/m 9 juli

Groot deel van Edam moet drinkwater koken voor gebruik t/m 9 juli

Edam – Door een lek in een leiding in Edam voldoet het kraanwater in een groot gedeelte van de plaats niet aan de normen die gesteld worden om de gezondheid te waarborgen. Daarom wordt aangeraden om het kraanwater voor consumptie voor minimaal drie minuten te koken.

Dit advies geldt tot tenminste 9 juli 12:00 uur. Eerst moet het lek verholpen worden en daarna moet door laboratorium onderzoek worden vastgesteld dat het water weer aan alle normen voldoet. Pas daarna mag het water weer zonder te koken geconsumeerd worden.

Het dringende advies geldt niet alleen voor het drinken uit de kraan. Ook voor het zetten van koffie of thee, het poetsen van de tanden en het voeren aan huisdieren moet er eerst gekookt worden. Wel is het veilig om -zonder te koken- het water te gebruiken om te douchen, voedingswaren af te wassen of de planten water te geven.

Het advies geldt voor onderstaande postcodegebieden:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.2 ° C
20 °
18.3 °
77 %
3.6kmh
100 %
di
20 °
wo
21 °
do
23 °
vr
18 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.