Edam

Groot deel van Edam moet drinkwater koken voor gebruik t/m 9 juli

Edam – Door een lek in een leiding in Edam voldoet het kraanwater in een groot gedeelte van de plaats niet aan de normen die gesteld worden om de gezondheid te waarborgen. Daarom wordt aangeraden om het kraanwater voor consumptie voor minimaal drie minuten te koken.

Dit advies geldt tot tenminste 9 juli 12:00 uur. Eerst moet het lek verholpen worden en daarna moet door laboratorium onderzoek worden vastgesteld dat het water weer aan alle normen voldoet. Pas daarna mag het water weer zonder te koken geconsumeerd worden.

Het dringende advies geldt niet alleen voor het drinken uit de kraan. Ook voor het zetten van koffie of thee, het poetsen van de tanden en het voeren aan huisdieren moet er eerst gekookt worden. Wel is het veilig om -zonder te koken- het water te gebruiken om te douchen, voedingswaren af te wassen of de planten water te geven.

Het advies geldt voor onderstaande postcodegebieden:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Bekijk ook
Close
Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.