22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomeBeemster28 woningen in Purmerend en Beemster gecontroleerd op spookbewoning

28 woningen in Purmerend en Beemster gecontroleerd op spookbewoning

Purmerend / Beemster – Dinsdagavond 6 juli 2021 controleerde de gemeente 28 woningen in Purmer-Zuid, Overwhere en de Beemster. Deze controle werd uitgevoerd om spookbewoning tegen te gaan. Een maand eerder was er ook al een controle door de gemeente maar dan in de wijken Purmer-Noord, Wheermolen en Gors. Hier ging het om een controle van 33 woningen.

Tijdens deze controle kwam naar voren dat twee panden werden bewoond door personen die niet op dit adres staan ingeschreven. Op drie adressen was niemand aanwezig, maar waren er wel signalen van bewoning. Hier wordt een vervolgcontrole uitgevoerd. Tien panden waren leegstaand, werden verbouwd, stonden te koop of waren net verkocht. De gemeente maakt zich hard voor een veilige en prettige werk- en leefomgeving. Spookbewoning past daar niet bij, daarom worden regelmatig controles uitgevoerd.

Spookbewoning niet toegestaan

Tijdens de controles worden adressen bezocht waar al langere tijd niemand staat ingeschreven. Dit wordt bijgehouden in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit systeem is weer gekoppeld aan bepaalde voorzieningen en maatregelen. Dit kan gaan om een uitkering, de berekening van een studietoelage of de bepaling van de gemeentebelastingen. Ook andere organisaties zoals pensioenfondsen, de Belastingdienst of schuldeisers gebruiken de BRP. Het is dus belangrijk dat de BRP op orde is.

Ook voor het welzijn van de bewoners zelf: illegale bewoning kan gevaar opleveren als bijvoorbeeld brand uitbreekt en de brandweer uitgaat van een leegstaande woning terwijl dit niet zo is. De gemeente hoopt met de controles ook deze bewustwording te vergroten. Het kan ook voorkomen dat er niemand op een adres geregistreerd staat omdat de woning voor andere doeleinden wordt gebruikt. Denk aan hennepkwekerijen, drugslaboratoria of opslag van illegale zaken. Hiertegen wordt hard opgetreden want dit wordt door de gemeente niet getolereerd.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.