8.7 C
Purmerend
zaterdag 20 april 2024
HomePurmerendMogelijk maatregelen door toename besmettingen - Toegangsbeleid ook in Purmerend vaak niet...

Mogelijk maatregelen door toename besmettingen – Toegangsbeleid ook in Purmerend vaak niet nageleefd

Purmerend – Het aantal positieve testen neemt exponentieel toe. Van 942 vorige week vrijdag naar 5.475 vandaag. Er wordt meer getest en daardoor stijgt ook het aantal positieve resultaten. Dat is uiteraard een feit, want iedereen wil weer gewoon kunnen leven zonder COVID-beperkingen. Maar is dat alles? Of is er meer aan de hand?

Inmiddels zijn de besmettingscijfers zo ver opgelopen dat men zich in Den Haag al weer aan het beraden is over extra maatregelen. Diverse steden en uitgaansgelegenheden wachten het spoedadvies van het OMT niet eens af en nemen per direct maatregelen.

Sinds afgelopen weekend mag het weer. Hutje mutje in het café staan. Althans, mits je een groen vinkje op de Coronacheck-app hebt kunnen overleggen. Dit vinkje geeft aan dat je ofwel volledig bent gevaccineerd, ofwel dat je in de laatste zes maanden bent genezen van een besmetting of dat je een toegangstest hebt ondergaan waaruit blijkt dat je geen COVID19 onder je leden hebt. Maar hoe nauw wordt dat genomen door de horeca-ondernemers. Regio Purmerend nam afgelopen weekend de proef op de som.

Vooropgesteld controleerde geen enkele horeca-gelegenheid die onze twee verslaggevers bezochten het identiteitsbewijs. De minimale hoeveelheid gegevens die zichtbaar wordt na het “groen scannen” van de app hoort te worden gecontroleerd op basis van een ID. Zo kan worden bepaald of de uitslag ook daadwerkelijk hoort bij de persoon die de QR-code aanbiedt.

Een drietal gelegenheden had wel vooraf aangekondigd testen voor toegang te hanteren. Daarbij werd er éénmaal helemaal niet gecontroleerd. Tweemaal werd er wel gescand, maar werd het identiteitsbewijs niet gecontroleerd. Bij een vierde gelegenheid gebeurde dit ook, maar werden er tevens mensen binnen gelaten die “vergeten waren” om zich te laten testen.

Wat vindt u?

De horeca moet streng gaan controleren

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Haagse bronnen zeggen tegen RTL Nieuws en het AD dat het dan onder meer zal gaan over het sluiten van de horeca, zij zouden vanaf middernacht de deuren moeten sluiten. Ook zouden er strengere regels op handen zijn voor evenementen. Er zouden voortaan maximaal 1.000 bezoekers buiten aanwezig mogen zijn, binnen 500.
    Bron: NH Nieuws 09 juli 2021 13.06 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,875FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.7 ° C
10.1 °
7.2 °
75 %
3.6kmh
100 %
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °
di
9 °
wo
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.