22 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
Home11237-jarige man uit Almere gaat 6 weken de cel in voor crash...

37-jarige man uit Almere gaat 6 weken de cel in voor crash Bovenlandsestraat

Alkmaar – De politierechter heeft afgelopen dinsdag een 37-jarige man uit Almere veroordeeld tot 6 weken celstraf. Ook moet de man aan twee slachtoffers een bedrag van 500 euro smartengeld betalen voor bedreiging met een mes. Op 24 januari 2021 ramde een bestelbus twee geparkeerde auto’s op de Bovenlandsestraat. De bestuurder ging er direct vandoor en kon even later door de politie worden aangehouden. Hierbij werden waarschuwingsschoten gelost.

Omstanders verklaarde destijds aan Regio Purmerend dat de man zich als een ‘randdebiel’ in het verkeer gedroeg en dat hij verkeer door de bebouwde kom in Purmerend links en rechts aan het inhalen was. Ook twee jongeren op een scooter, vlak voor de crash op de Bovenlandsestraat, hadden erg veel geluk. “Ze konden die bus nog net ontwijken.” Uit het onderzoek van de politie bleek dat de bestelbus in Almere vol met duur gereedschap was gestolen.

Archieffoto Regio Purmerend

Toen de 37-jarige man de crash veroorzaakte, er vandoor ging en door omstanders werd achtervolgd, werden deze bedreigd door de man en riep hij meerdere keren dat hij ze zou neersteken. De man is zo’n 15 minuten later op de Linnaeuslaan door de politie, op aangeven van meerdere getuigen, gearresteerd.

Foto aanhouding door Annika Schalkwijk-Froeling.

De man zou nog in een proeftijd zitten van een vorige zaak uit 2019 en moet deze nu ook uitzitten. De man gaat, buiten de 6 weken die hij nu opgelegd heeft gekregen, hiervoor een half jaar de cel in.

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
22 ° C
22.8 °
20.5 °
70 %
1.3kmh
69 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.