7.2 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
HomePurmerendACM keurt overname goed: Deen Wagenweg wordt Dekamarkt

ACM keurt overname goed: Deen Wagenweg wordt Dekamarkt

Regionaal – Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt mogen 80 Deen-supermarkten overnemen. De drie supermarktketens ondervinden genoeg concurrentie van andere supermarktketens. De ACM (Autoriteit Consument en Markt) geeft goedkeuring omdat Albert Heijn afziet van de overname van de Deen-supermarkt in Tuitjenhorn. Op die manier blijft er voor bewoners van twee dorpen een alternatief.

Deen heeft vooral supermarkten in Noord-Holland. Albert Heijn neemt 38 Deen-supermarkten over, Vomar Voordeelmarkt 23 en de DekaMarkt 19.

Tijdens de beoordeling zag de ACM een concurrentieprobleem als de Deen-supermarkt in Tuitjenhorn naar Albert Heijn zou gaan. Inwoners van Tuitjenhorn en Warmenhuizen zouden dan geen alternatief meer hebben. Daarom hebben Albert Heijn en Vomar Voordeelmarkt een wijziging aangebracht in de verdeling van de supermarkten tussen hen beide. De Deen-supermarkt in Tuitjenhorn wordt geen Albert Heijn, maar een Vomar Voordeelmarkt.

Voor Purmerend zou het betekenen dat Deen Wagenweg in handen komt van DKM Holding B.V. (DekaMarkt). De verwachting is dat de nieuwe naam voor het einde van het jaar op de gevel prijkt.

Relevant artikel:




Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.2 ° C
8 °
6.1 °
81 %
4kmh
98 %
do
10 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.