Purmerend

ACM keurt overname goed: Deen Wagenweg wordt Dekamarkt

Regionaal – Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt mogen 80 Deen-supermarkten overnemen. De drie supermarktketens ondervinden genoeg concurrentie van andere supermarktketens. De ACM (Autoriteit Consument en Markt) geeft goedkeuring omdat Albert Heijn afziet van de overname van de Deen-supermarkt in Tuitjenhorn. Op die manier blijft er voor bewoners van twee dorpen een alternatief.

Deen heeft vooral supermarkten in Noord-Holland. Albert Heijn neemt 38 Deen-supermarkten over, Vomar Voordeelmarkt 23 en de DekaMarkt 19.

Tijdens de beoordeling zag de ACM een concurrentieprobleem als de Deen-supermarkt in Tuitjenhorn naar Albert Heijn zou gaan. Inwoners van Tuitjenhorn en Warmenhuizen zouden dan geen alternatief meer hebben. Daarom hebben Albert Heijn en Vomar Voordeelmarkt een wijziging aangebracht in de verdeling van de supermarkten tussen hen beide. De Deen-supermarkt in Tuitjenhorn wordt geen Albert Heijn, maar een Vomar Voordeelmarkt.

Voor Purmerend zou het betekenen dat Deen Wagenweg in handen komt van DKM Holding B.V. (DekaMarkt). De verwachting is dat de nieuwe naam voor het einde van het jaar op de gevel prijkt.

Relevant artikel:Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.