19.6 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomeEvenementElectronic Picnic op het laatste moment geannuleerd: het voelt als een slechte...

Electronic Picnic op het laatste moment geannuleerd: het voelt als een slechte film

Purmerend – De organisatoren van Electronic Picnic en tientallen vrijwilligers hebben de afgelopen tijd een topprestatie geleverd. In een verschrikkelijk korte tijd is er een mega productie uit de grond gestampt. En nu – iets meer dan een halve dag voor aanvang van het festival – moet het noodgedwongen worden afgeblazen.

Boos en rustig tegelijk. Zo komt organisator Donovan Saarloos over toen wij hem enige tijd na de persconferentie van Rutte en De Jonge spraken. “We hebben de afgelopen weken keihard gewerkt. En ik durf te zeggen dat we de beste editie ooit hadden kunnen neerzetten. We zijn het braafste jongetje van de klas geweest. Maar zelfs dan mag het niet doorgaan.”

Rutte en De Jonge maakten vandaag om 19:00 uur in een persconferentie extra maatregelen bekend. De maatregelen betroffen vooral de horeca en de evenementen-sector. Al wordt er gewerkt met testen voor toegang, dan nog mogen er geen evenementen meer worden georganiseerd zonder vaste zitplekken. Deze maatregelen gaan vanaf morgen (zaterdagochtend) 06:00 uur in.

“Als we een paar dagen de tijd hadden gehad, dan hadden we wellicht nog dingen kunnen regelen. Nu krijgen we te horen wat vanaf morgen 06:00 uur de nieuwe maatregelen zijn. Met pijn in ons hart. We kunnen niet anders dan het hele evenement annuleren. En ja, je weet het als ondernemer. Je houdt rekening met hitte-protocollen. Met calamiteiten. Maar dit. Zo kort van te voren.”

Een groot deel van de vrijwilligers die de afgelopen dagen het festival hebben opgebouwd zijn nog steeds op het terrein in het Leeghwaterpark aanwezig. Ze breken nu af wat ze eerder hebben opgebouwd. “Het is als een vreselijk slechte film”, aldus Saarloos. “Wat ons wel sterkt zijn de reacties uit Purmerend. Er is niemand die het ons kwalijk neemt. Met pijn in ons hart kijken we weer vooruit.”

Met alle kaartkopers zal via de mail persoonlijk contact worden opgenomen.

Fotografie: Regio Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Gelukkig weer een jaar geen herrie en parkeerproblemen voor de deur.. ohja.. dit is trouwens een kopiëren en plakken firma.. In de brief voor de directe bewoners staan al jaren de zelfde niet aangepaste leugens.. de bezoekers zouden kunnen parkeren in de wijk wheermolen, terwijl de brug aldaar al een paar maanden dicht is en dicht blijft tot eind oktober. Direct even een mededeling aan de gemeente welke hier vergunningen voor afgeven hebben, ik bedoel dan voor alle evenementen in het park. Is het niet opgevallen dat er nergens in Nederland naast een kinderboerderij house evenmenten gegeven worden.. in Purmerend is dat gewoon mogelijk.. Het is trouwens een park, specifiek geen kermisterrein, evenementen lokatie e.d. Het word elk jaar gekker hier in dat park.. koningsdag ook al niet meer in de binnenstad.. gelukkig dat de regering het verbied, anders had ik hier minmaal 10 weken lang achter elkaar geen weekendrust deze zomer.. weetje hoe vervelend het is om uren naar gedonder en basgeluid te moeten luisteren…

  2. Ik ben een leek maar wist 14 dagen geleden al dat dit mis ging mooi kabinet pfff

  3. Play stupid games, win stupid prizes, zoals ze dat zeggen. Het was hier absoluut de tijd niet voor, en iedereen die hierbij betrokken was had dat moeten inzien. Eigen schuld, dikke bult.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,962FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.6 ° C
20.6 °
18.3 °
84 %
1.2kmh
68 %
zo
24 °
ma
23 °
di
20 °
wo
20 °
do
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.