18.5 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePurmerendPurVak in de zomervakantie: gratis sport- en spelactiviteiten voor alle kinderen

PurVak in de zomervakantie: gratis sport- en spelactiviteiten voor alle kinderen

Purmerend / Beemster – Tijdens de zes weken zomervakantie is er PurVak van Spurd op sportvelden van verschillende sportverenigingen en in sportzalen in Purmerend en Beemster. Vooraf aanmelden voor de PurVak is niet nodig, behalve voor speciale activiteiten en sportclinics. De kinderen kunnen dertig dagen in hun vakantie lekker sportief bezig zijn in de buurt waar ze wonen. Ook Clup Welzijn en Cultuurhuis Wherelant hebben activiteiten voor kinderen uit Purmerend en Beemster. De toegang is gratis.

Op de website van Spurd staat het programma van de PurVak in de zomervakantie en is aanmelden voor speciale activiteiten en sportclinics mogelijk. De PurVak in de zomervakantie begint maandag 12 juli en de laatste dag is vrijdag 20 augustus. Alle weken is er PurVak voor alle kinderen, zo zijn er op verschillende momenten inclusieve sporten voor kinderen met een beperking. De kano’s van Spurd zijn elke dag op een andere plek in de stad, kinderen met zwemdiploma-A kunnen gaan varen. Altijd is er professionele begeleiding van Spurd voor de sportende en spelende peuters, kinderen en jongeren. 

Spurd is blij met de terugkeer naar de ‘gewone’ PurVak. Manager Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl Johan Ram: ‘De versoepelingen van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus maken instuif naar activiteiten gelukkig weer mogelijk, daar zijn we blij om! Kinderen kunnen tijdens de openingstijden meedoen aan de gratis activiteiten van de PurVak. Er gebeurt teveel om op te noemen, zoals PeuterPurVak voor kinderen van twee tot en met zes jaar uit Purmerend en Beemster elke doordeweekse dag van 09.00 uur tot 12.00 uur in sportzaal Zwanebloem in De Gors, inclusief sporten voor kinderen met een beperking en er zijn sportclinics zoals Capoeira, beachsporten, honkbal, korfbal en dansen. Geen kind hoeft thuis te blijven met zo’n aanbod!’ 

De activiteiten voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar hebben verschillende openingstijden, die op de website van Spurd staan. De PurVak in de zomervakantie is op verschillende dagen op de sportvelden van De Wherevogels (Purmer-Noord), SV Beemster (Middenbeemster), FC Purmerend (Weidevenne) en vpv Purmersteijn (Overwhere) en op de speelweide bij het Leeghwaterbad. Vanaf woensdag 18 tot en met vrijdag 20 augustus zijn er op verschillende locaties culturele activiteiten van Cultuurhuis Wherelant. 

Speciale activiteiten en sportclinics

Naast de gebruikelijke sport- en spelactiviteiten zijn er ook speciale activiteiten. Vanwege het beperkt aantal deelnemers is aanmelden voor deze gratis activiteiten en clinics verplicht. Dat kan via de website van Spurd.

Jongeren

De Vaart is elke week van de PurVak woensdag en donderdag van 19.30 uur tot 22.00 uur open voor jongeren vanaf dertien tot 26 jaar. Ook zijn op andere tijden sportvelden gereserveerd voor deze groep jongeren, deze staan op de website van Spurd.

Actuele informatie

Eventuele wijzigingen in het programma van de PurVak in de zomervakantie maakt Spurd bekend via Facebook, Instagram en de website. Als PurVak activiteiten niet doorgaan vanwege de weersverwachting maakt Spurd dat ook via deze kanalen bekend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.5 ° C
19.4 °
17.8 °
81 %
5.4kmh
11 %
di
19 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
27 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.