PurmerendWormerland

Gemeente Wormerland ziet niets in hotel Van der Valk aan hun grens

Wormerland / Purmerend – De gemeente Wormerland is niet blij met het Van der Valk hotel die moet verrijzen vlak aan hun grens met Neck. De gemeente Wormerland was gevraagd te reageren in het kader van de voorbereiding van het ruimtelijke plan van het hotel in het Beusebos van de gemeente Purmerend.

De gemeente Wormerland maakt actief bezwaar op het plan om een hotel op die plek te realiseren. Zo geeft de gemeente Wormerland aan dat de hoogbouw van het hotel de eerste stedelijke ontwikkeling aan de andere kant van de A7 is en dat deze beeldbepalend wordt vanuit het open landschap van de Wijde Wormer en het Wormer- en Jisperveld.

Ook geeft de gemeente Wormerland aan dat hoogbouw gezien de kwetsbare omgeving niet op zijn plaats is. “De Kom A7 grenst direct aan het door de Provincie aangewezen Bijzonder Provinciaal Landschap en ligt nabij het Natura2000 gebied Wormer- en Jisperveld. Deze gebieden maken deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur. Het Beusebos maakt in de praktijk deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur. Ontwikkeling volgens de plannen betekent verstoring van deze gebieden.”

Dat met deze ontwikkeling ook een groot deel van het Beusebos zal verdwijnen, is de gemeente Wormerland een doorn in het oog. “In het Beusebos staan monumentale bomen en komen beschermde diersoorten voor. Ontwikkeling van het gebied betekent de vernietiging van deze habitat.”

Op 16 februari 2016 is in de gemeenteraad van Wormerland een motie aangenomen waarin het college verzocht wordt de gemeenteraad en het college van Purmerend dringend te adviseren om het Beusebos ongemoeid te laten en de plannen voor verdere economische ontwikkelingen ten aanzien van dit stuk natuur te staken. “De ongerepte natuur Beusebos gelegen tussen rijksweg A7 en de kernen van Neck en Wijdewormer zorgt voor de afvang van fijnstof en het terugbrengen van geluidsoverlast van de rijksweg en levert zo een positieve bijdrage aan de leefomgeving van onze bewoners.”

“De Kom A7 is het enige grondgebied van Purmerend ten westen van de A7 en grenst aan het grondgebied van Wormerland. Zodoende heeft de geplande ontwikkeling van de Kom A7 meer impact op de leefomgeving van onze inwoners, dan op de inwoners van Purmerend. Wij betreuren het dat de raad van Purmerend de zienswijze van de Wormerlandse raad inzake het Beusebos al vanaf 2016 naast zich neerlegt.”

Inmiddels hebben ook 58 inwoners van Neck en meer dan 30 inwoners uit Purmerend een zienswijze ingediend tegen het plan van de gemeente Purmerend. De uitgebreide reactie van de inwoners uit Neck kunt u hieronder lezen.

Relevante artikelen:Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.