13.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeBeemsterPurmerend en Beemster scoren beduidend slechter in betaalgedrag aan het MKB

Purmerend en Beemster scoren beduidend slechter in betaalgedrag aan het MKB

Regionaal – Waar veel gemeenten een positief resultaat laten zien in hun betaalgedrag aan het MKB, is het in Purmerend en Beemster ruim verslechterd. Purmerend betaalde de facturen in 2020 van het MKB in 76% van de gevallen binnen de door de leverancier gestelde termijn. In 2019 werden de rekeningen van het MKB in Purmerend nog in 87% van de gevallen binnen de termijn betaald. Een achteruitgang van 11%.

De betaaltermijnen van de facturen van het MKB die bij de Beemster binnenkwamen zijn ook verslechterd in 2020 met 72% van de facturen binnen de termijn, terwijl de facturen in 2019 nog voor de volle 100% binnen de gestelde termijnen betaald werden. Een achteruitgang van 28%.

Deze resultaten komen naar voren in een monitor over het betaalgedrag van de Rijksoverheid, provincies en gemeenten die staatssecretaris Mona Keijzer heeft laten uitvoeren. “Het op tijd betalen van facturen door de Rijksoverheid, provincies en gemeenten is van wezenlijke invloed op de financiële positie van ondernemingen en daarmee op de economische kracht, zowel lokaal als landelijk. Overheden zijn sinds 2013 wettelijk verplicht hun rekeningen binnen 30 dagen te betalen. De overheid heeft niet alleen een wettelijke verplichting om tijdig te betalen, maar vervult hierin ook een voorbeeldfunctie.”, schrijft de staatssecretaris in een brief aan de tweede kamer.

Edam-Volendam scoort als een van de weinige gemeenten een volle 100% in 2020 waar in 2019 nog sprake was van 67% van betalen binnen de gestelde termijnen. Waterland gaat van 76% in 2019 naar 89% en stijgt omhoog met 13%. Wormerland gaat van 91% in 2019 naar 95% in 2020.

De monitor maakt jaarlijks de betaaltermijnen van de gemeenten inzichtelijk, waarna het aan de verantwoordelijke besturen is om passende maatregelen te nemen om dit te verbeteren.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
14.4 °
12.8 °
74 %
1kmh
100 %
do
24 °
vr
25 °
za
28 °
zo
22 °
ma
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.