27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendDijklander Ziekenhuis start sponsoractie voor stilteruimte Purmerend

Dijklander Ziekenhuis start sponsoractie voor stilteruimte Purmerend

Purmerend – Het Dijklander Ziekenhuis is een sponsoractie gestart om geld in te zamelen voor een nieuwe stilteruimte op locatie Purmerend. Met de actie hoopt Dijklander zo’n 55 duizend euro op te halen. De kosten van de verbouwing worden door het ziekenhuis betaald, maar voor de inrichting is het ziekenhuis op zoek naar sponsoren.

“Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar mensen zich welkom voelen. Een plek waar aandacht is voor wat mensen belangrijk vinden,” zegt geestelijk verzorger Annemieke Kuin. “In een ziekenhuis gebeurt ontzettend veel. Mensen worden geconfronteerd met goed en slecht nieuws, met hoop en wanhoop, met leven en dood. Grote gebeurtenissen die soms een plek vragen om tot jezelf te komen, te bidden of te mediteren, een kaarsje op te steken of een berichtje achter te laten. Niet alleen patiënten en naasten, maar ook zorgverleners en andere medewerkers in het ziekenhuis gebruiken deze plek om even uit de hectiek van de dag te stappen.”

Enkele jaren geleden is op locatie Hoorn stiltecentrum De Luwte gerealiseerd. Kuin: “In Hoorn wordt deze ruimte veelvuldig gebruikt. Dat zien we aan de hoeveelheid briefjes en kaartjes die mensen daar achterlaten. Mensen ‘ontsnappen’ er aan de ziekenhuissfeer en komen er echt even tot rust. Daarom vinden we het zo belangrijk ook onze patiënten in Purmerend dit te bieden. De inrichting kan echter alleen door middel van sponsorgelden gerealiseerd worden. ”

In totaal heeft het ziekenhuis zo’n 55 duizend euro nodig voor de inrichting van de ruimte: verlichting, tapijt, meubilair, het kunstwerk aan de wand waar kaarsjes en berichtjes achtergelaten kunnen worden en glaskunst voor de ramen. Wie wil doneren, kan een bedrag overmaken naar rekeningnummer NL55RABO0163697817 t.n.v. Stichting Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis, onder vermelding van ‘Stilteruimte Purmerend’.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
28.3 °
26.1 °
63 %
0.9kmh
62 %
vr
27 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.