112Purmerend

Politie zoekt getuigen gewapend overval op Used Products

Purmerend – De recherche zoekt getuigen van een overval op Used Products aan de Hoogstraat op zaterdag rond 11.10 uur. Twee daders zijn met buit op een snor- of bromfiets weggereden.

Twee mannen kwamen rond 11.10 uur het bedrijf binnen en namen onder bedreiging van een wapen een buit af. Daarbij knevelden zij zowel een medewerker als een klant van het bedrijf. De verdachten zijn op een snor- of bromfiets weggereden door de Nieuwstraat richting de Westerstraat.

Dezelfde ochtend, korte tijd na de overval, werd een scooter aangetroffen in de Burgemeester D. Kooimanweg. De politie onderzoek de overval en de relatie tussen de overval en de aangetroffen scooter.

Signalement

Het volgende signalement van de twee overvallers is bij de politie bekend:

Dader 1:

  • Geslacht: man
  • Lengte: Rond 1.80 – 1.90 meter
  • Huidskleur: Donker getint
  • Kleding: Droeg donkere kleding, waaronder een winterjas. Droeg een blauw mondkapje en een pet met daarover een capuchon. Droeg een rugtas van het merk Louis Vuitton

Dader 2:

  • Geslacht: man
  • Lengte: Rond 1.90 meter
  • Huidskleur: Donker getint
  • Kleding: Droeg donkere kleding. Droeg een mondkapje en een pet met daarover een capuchon. Had een Big Shopper tas bij zich.

Update 09-08-2021:

De vermoedelijk gebruikte scooter werd later omstreeks 11.30 uur aangetroffen op het Eendenlaantje in Purmerend. Een getuige heeft de twee verdachten gezien toen zij de scooter achterlieten, in een donkerkleurige BMW stapten en wegreden via de Burgemeester D.Kooimanweg in de richting van de N244.

Mogelijk vluchtroutes vanaf het Eendenlaantje. (tekst gaat door onder routekaart)


Getuigenoproep

Heeft u zaterdagochtend iets gezien of gehoord dat mogelijk met de overval te maken heeft? Misschien heeft u relevante camerabeelden van of rond de Hoogstraat of van de Burgemeester D. Kooimanweg. Beschikt u over informatie die kan leiden tot de daders van deze overval? Deel uw informatie via onderstaand tipformulier of bel via 0900-8844.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.