5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home112Oplettende omstander maakt melding, politie pakt oplichters

Oplettende omstander maakt melding, politie pakt oplichters

Monnickendam – Een 21-jarige en een 20-jarige man uit Amsterdam zijn dinsdag rond 16.00 uur aangehouden voor betrokkenheid bij oplichting. De pinpas met pincode en het geldbedrag werden afgenomen van een 82-jarig slachtoffer uit Monnickendam.

Op dinsdag rond 14.30 uur maakte een man gebruik van een pinautomaat aan ’t Spil. De man trok de aandacht van een omstander vanwege de warme kleding en gezichtsbedekking die niet te rijmen viel met het weerbeeld en de temperaturen van die dag. De oplettende omstander maakte melding van de verdachte situatie.

De auto, waarmee de verdachte persoon wegreed, werd in Amsterdam gesignaleerd en de inzittenden werden gecontroleerd. Een geldbedrag van 5.000 euro werd samen met een pinpas aangetroffen.

Eigenaar achterhaald

Zowel het geldbedrag als de pinpas werden in beslag genomen en kon de politie koppelen aan een 82-jarige man uit Monnickendam. Dit slachtoffer had recent aangifte gedaan van oplichting. De verdachten zijn met hulp van de landelijke eenheid aangehouden en zijn vervolgens in verzekering gesteld.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.3 °
4.4 °
74 %
1.8kmh
99 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.