Purmerend

Coronacrisis zorgt voor een flinke piek aan meldingen jeugdoverlast

Purmerend – De politie kreeg van januari tot en met juni van dit jaar 332 meldingen van jeugdoverlast van inwoners binnen. In dezelfde periode in 2020 waren dit er 352. In de eerste zes maanden van 2019 – voor corona- waren dat er 197.

Het gaat hierbij om meldingen waarbij wordt geklaagd over jeugd, en dan met name over kleine incidenten zoals het laten rondslingeren van afval, hangen in een park of herrie maken. Zwaardere delicten zoals vandalisme, geweldpleging en baldadigheid zijn in de cijfers niet meegeteld.

In 2020 waren er in Purmerend 742 meldingen van jeugdoverlast terwijl in het jaar daarvoor (2019) er 449 meldingen waren. De coronacrisis lijkt voor een flinke piek aan jeugdoverlastmeldingen te zorgen. Mensen moesten thuiswerken en jongeren konden niet naar school. In 2018 kreeg de politie 451 meldingen te verwerken.
Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.