17.8 C
Purmerend
maandag 2 oktober 2023
HomeVolendamGeen kermis in Volendam dit jaar: "Niet gelukt om 'Uis Faist' door...

Geen kermis in Volendam dit jaar: “Niet gelukt om ‘Uis Faist’ door te laten gaan”

De kermis in Volendam gaat dit jaar niet door. De nieuwe kermistent die dit jaar voor het eerst op het terrein van het Marinapark zou worden neergezet, komt er dus ook niet, zo laat de organisatie weten. De initiatiefnemers van de nieuwe kermistent laten weten dat het niet gelukt is met de huidige maatregelen het zogeheten ‘Uis Faist’ door te laten gaan.

Premier Rutte kondigde vorige week aan dat de huidige maatregelen worden verlengd tot ten minste 19 september. Onder de huidige coronamaatregelen mogen evenementen met maximaal 750 bezoekers onder strenge voorwaarden doorgaan. Festivals en evenementen met een grote capaciteit mogen dus voorlopig niet plaatsvinden.

Ook komt er geen ‘draaikermis’ voor de kinderen. De hele Volendammer kermis met de kermisattracties in het centrum van Volendam en de twee feesttenten worden verplaatst naar 2, 3, 4 en 5 september 2022.

Enorme belangstelling

Voor de nieuwe kermistent was enorme belangstelling. Het plan was om in het eerste weekend van september de kermis door te laten gaan, maar niet zoals de Volendammers gewend zijn op de dijkbeunen [extra terrassen, red] op de dijk. Naast de kermistent op het Slobbeland zou er er tweede tent komen op het terrein van het vakantiepark in Volendam. 

De kermistent op het Marinapark met daarin live-muziek en foodtrucks was uitsluitend bedoeld voor mensen binnen de gemeentegrenzen. Er was dan ook een enorme belangstelling voor de kermistent. De kaarten waren binnen enkele minuten uitverkocht.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.8 ° C
19 °
15.7 °
77 %
1.3kmh
100 %
ma
21 °
di
17 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.