9.5 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomeBeemsterSint Nicolaas comité stopt met jaarlijkse optocht in Middenbeemster

Sint Nicolaas comité stopt met jaarlijkse optocht in Middenbeemster

XENOS kerst

Middenbeemster – Aan een 64 jaar oude traditie komt na dit jaar een einde. In 2021 zal het Sint Nicolaas comité voor het laatst de jaarlijkse optocht op 5 december organiseren. De uitdagingen waarvoor het comité is komt te staan zijn, volgens eigen zeggen, te groot geworden.

Sinds 1957 maakt Sinterklaas op 5 december een ronde door Middenbeemster. In een koets, voortgetrokken door paarden. Vergezeld door vele pieten, een pakjeswagen en een geluidswagen. Nog eenmaal zal deze optocht, die al decennia vele ouders en kinderen trekt, plaatsvinden.

Met pijn in het hart maakte het comité het einde van deze traditie bekend. Voornaamste redenen zijn de schaalvergroting van de Middenbeemster en een tekort aan vrijwilligers.

Sint Nicolaas Comité: Iedereen herkent de uitdagingen. Misschien is dit daarom het moment om het sinterklaasfeest in Middenbeemster op een andere manier vorm te geven. Als er inwoners van Middenbeemster zijn die deze uitdaging aan willen gaan, dan gaan we graag met hen in gesprek om onze ervaringen en kennis te delen. We zijn bereikbaar via [email protected]

Het comité bedankt alle inwoners van Middenbeemster voor de jarenlange steun.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.5 ° C
10 °
8.3 °
77 %
6.7kmh
100 %
zo
10 °
ma
9 °
di
8 °
wo
9 °
do
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.